(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U AUSTRIJI: Poginulo dvoje Slovenaca, 25 povređeno!
Foto: Printscreen ORF.at

sudar autobusa i automobila

(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U AUSTRIJI: Poginulo dvoje Slovenaca, 25 povređeno!

Austrija -

BEČ - U sudaru autobusa i automobila, oba iz Slovenije, u austrijskoj pokrajini Burgenland, tokom prošle noći poginule su dve osobe, dve su teško povređene, a više je lakše povređenih.

Nakon sudara sa vozilom autobus je udario u jedan zid, a prema informacijama bezbednosne centrale pokrajine Burgenland, dve osobe iz autobusa su teško povređene i sa 23 lakše povređenih odvežene su u bolnicu.

foto: Printscreen ORF.at

Vatrogasci su morali da izvlače žrtve iz smrskanog automobila, ali i vozača i vođu puta iz autobusa.Prema rečima Krisa Janiča iz Crvenog krsta, poginuli su muškarac i žena koji su se nalazili u automobilu, a teško povređeni su vozač autobusa i vođa puta.

Sudar se dogodio između mesta Minihof-Libau i Tauka. Nadležne vlasti o sudaru alarmirane su oko 22.12 časova. Autobus sa 45 putnika vraćao se iz Beča sa božićnih vašara.

foto: Printscreen ORF.at

Uzrok ove teške nesreće se utvrđuje. Na mesto nesreće izašlo je devet kola hitne pomoći, te pet vatrogasnih kola. Putnicima koji nisu odvezeni u bolnicu podeljena je ćebad i čaj .

foto: Printscreen ORF.at

Intervencija je završena tek pola sata posle ponoći, a tokom čitave noći izvršeno je čišćenje mesta nesreće, tako da je put za saobraćaj oslobođen tek rano jutros.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen ORF.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković: “Hteo sam da budem premijer”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja