BRITANIJA NA NOGAMA! HTELI DA UBIJU TEREZU MEJ: Planirali da bace bombu, pa nožem napadnu premijerku!
Foto: EPA, Foto: EPA

UHAPŠENI

BRITANIJA NA NOGAMA! HTELI DA UBIJU TEREZU MEJ: Planirali da bace bombu, pa nožem napadnu premijerku!

Planeta -

Britanske vlasti podigle su optužnice protiv dvojice muškaraca za terorizam pošto su navodno namerevali da ubiju premijerku Velike Britanije Terezu Mej, javili su biritanski mediji.

Oni su navodno planirali da najpre aktiviraju bombu na kapiji sedišta vlade u Dauning stritu, a da posle toga nožem napadnu Terezu Mej.

Portparol britanske premijerke nije želeo da komentariše detalje zavere, ali je nekoliko medija prenelo da su dvojica mladića uhapšeni prošle nedelje u Londonu i Birmingemu planirali da ubiju Mej.

Policija je samo navela da su dvojica muškaraca starih 20 i 21 godinu optuženi za planiranje terorističkih napada i da će se danas pojaviti pred sudom.

Bi-Bi-Si (BBC) navodi da je Zakarija Rahman (20) iz severnog dela Londona optužen za planiranje bombaškog napada na kapiji sedišta britanske vlade, ali i napada nožem na premijerku.

Kako se navodi, drugi muškarac optužen za pripremanje terorističkog napada, Mohamed Akib Imran (21) iz Birmingema, navodno je planirao odlazak u inostranstvo.

Dodaje se da su obijica uhapšeni 28. novembra.

Kurir.rs/ Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track