OBAMA ŠAMPION: Možda više nije predsednik, ali u ovome je postao prvak!
Foto: Reuters

Bivši lider SAD ima najlajkovaniju poruku

OBAMA ŠAMPION: Možda više nije predsednik, ali u ovome je postao prvak!

Planeta -

NJUJORK - Nešto više od tri nedelje pre kraja 2017. Tviter je objavio listu statusa koji su imali najviše lajkova i koji su najviše puta retvitovani.

Apsolutni rekorder je Barak Obama, bivši predsednik SAD, koji ima čak devet od deset najlajkovanijih objava na Tviteru, kao i tri od deset najviše puta podeljenih. Kolika je Obamina popularnost na ovoj društvenoj mreži svedoči i podatak da njega prati čak 97,6 miliona ljudi, iako skoro godinu dana više nije u Beloj kući.

Obamina najlajkovanija i druga najretvitovanija poruka objavljena je 12. avgusta, dan posle sramnog marša neonacista, kad je u Šarlotsvilu došlo do velikog nasilja. Uz fotografiju na kojoj on kroz prozor pozdravlja grupu dece različitih rasa objavio je citat Nelsona Mandele, bivšeg predsednika Južnoafričke Republike: „Niko nije rođen da mrzi drugu osobu zbog boje njene kože, njenog porekla ili religije...“ Ova objava je sakupila 4,6 miliona lajkova.

foto: Reuters, Twitter

Najretvitovaniji u 2017.

1. Karter Vilkerson je zamolio ljude da retvituju njegovu poruku kako bi sakupio 18 miliona retvitova da bi od jednog lanca brze hrane dobio besplatnu piletinu tokom cele godine. Nije sakupio 18 miliona, ali je dobio besplatu piletinu. (3,6 miliona)

2. Barak Obama posle marša neonacista u Šarlotsvilu. (1,7 miliona)

3. Bratstvo s Državnog univerziteta Pensilvanije je ponudilo 15 centi humanitarne pomoći za Hjuston posle poplava za svaku retvitovanu poruku. (1,2 miliona)

Kurir / E.K.

Foto: Twitter, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO : EVO KAKO JE U BEOGRADU OŽIVEO MRTAV ČOVEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja