PALESTINSKI MINISTAR: Neće biti sastanaka ni komunikacije sa zvaničnicima SAD
Foto: Reuters

ODGOVOR

PALESTINSKI MINISTAR: Neće biti sastanaka ni komunikacije sa zvaničnicima SAD

Planeta -

Palestinski predsednik Mahmud Abas neće se sastati sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom tokom njegove posete tom regionu i neće biti komunikacije između američkih i palestinskih zvaničnika, izjavio je danas palestinski ministar spoljnih poslova Rijad al Maliki.

On je to izjavio uoči sastanka Arapske lige u Kairu gde će se govoriti o priznanju Jerusalima kao prestonice Izraela koje je u sredu objavio američki predsednik Donald Tramp i nakon što je Abas povodom toga izjavio da Vašington više ne može da bude mirovni posrednik.

foto: Fonet

"Tražićemo novog posrednika od naše arapske braće i međunarodne zajednice, posrednika koji može da pomogne u postizanju rešenja dve države", rekao je Maliki novinarima u Kairu.

Egipatska koptska crkva odbila je zahtev za sastanak koji joj je uputio potpredsednik SAD Majk Pens, kao vid protesta protiv odluke zvaničnog Vašingtona da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela.

Crkva se "izuzela od gostoprimstva za Majka Pensa" kada bude krajem meseca boravio u poseti Egiptu, navodeći kao razlog odluku "u neprikladnom trenutku i bez razmatranja osećanja miliona ljudi" koju je doneo američki predsednik Donald Tramp.

Tramp je prošle nedelje saopštio da je zvanični Vašington odlučio da prizna Jerusalim kao glavni grad izraela i da planira da premesti američku ambasadu u taj grad.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: NESTALO BOGATSTVO! Evo čega sve nema u vili Mir od kada su u nju ušli Sloba i Mira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track