(VIDEO) GRADONAČELIK ŽORŽ TRON OPTUŽEN ZA GRUPNO SILOVANJE:  Zaposlene zvao na masažu stopala, pa ih spopadao
Foto: youtube screenshot/L express

sramota

(VIDEO) GRADONAČELIK ŽORŽ TRON OPTUŽEN ZA GRUPNO SILOVANJE: Zaposlene zvao na masažu stopala, pa ih spopadao

Planeta -

U Francuskoj je danas počelo suđenje Žoržu Tronu, bivšem francuskom ministru i gradonačelniku Draveja, optuženom za grupno silovanje, javlja BBC.

Dve bivše službenice optužile su Trona (60) da ih je silovao u razdoblju između 2007. i 2010. godine, zajedno sa svojom savetnicom Brižit Gruel (60). Žrtve su navele da ih je par pozivao na masaže stopala, a zatim bi ih napao. Tron i Gruel poriču sve optužbe.

Tron je podneo ostavku na mestu ministra za državnu upravu kada su optužbe protiv njega izašle u javnost 2011. godine. Tronov branilac je izjavio da su njegovi politički protivnici "iskoristili njegovo praktikovanje refleksologije kako bi ga prikazali kao fetišistu i kriminalca".

Tron i Gruel pojavili su se u utorak na sudu u Bobinju zbog optužbi za grupno silovanje. Žene koje su ih optužile, Viržinija Etel i Eva Lobro, izjavile su da im je Tron prilikom zapošljavanja rekao da "voli da praktikuje refleksologiju". Kasnije bi ih prisilio na sudelovanje u masažama stopala, koje bi dovele do seksualnog napastovanja i silovanja.

Mond je objavio da je Etel dala otkaz 2010. godine, a ubrzo nakon toga pokušala da počini samoubistvo. Lobro je zaposlena 2007. godine, ali je dobila otkaz dve godine kasnije zbog navodne krađe. Ako budu osuđeni za silovanje, Tron i Gruel mogu da dobiju kaznu od 20 godina zatvora.

Kurir.rs/BBC

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track