BITKOIN SE VRAĆA NA VELIKA VRATA? Posle brutalnog pada prošle nedelje, vrednost premašila 15.000 dolara
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

KRIPTOVALUTA SE OPORAVLJA

BITKOIN SE VRAĆA NA VELIKA VRATA? Posle brutalnog pada prošle nedelje, vrednost premašila 15.000 dolara

Planeta -

Vrednost bitkoina porasla je 10 odsto posle brutalnog pada prošle nedelje.

Vrednost najveće i najpoznatije kriptovalute na svetu u petak je opala skoro 30 odsto, odnosno na manje od 12.000 dolara. U utorak se vrednost bitkoina popela na oko 15.000 dolara na berzi Bitstamp s bazom u Luksemburgu. Na Londonskoj berzi vrednost bitkoina takođe je porasla 10 odsto i dosegla više od 15.000 dolara.

Vrednost digitalne valute porasla je oko 20 puta od početka godine, s manje od 1.000 dolara na više od 20.000 dolara. Međutim, prošle nedelje zabeležila je veliki pad vrednosti.

Stručnjaci upozoravaju na dalje rizike

Iako investitori i analitičari veruju da je pad vrednosti bitkoina normalna pojava posle velikog porasta, regulatori tržišta i banke upozoravaju na dalji i rizik trgovanja ovom valutom.

Šmuel Hauser, čelnik agencije za regulaciju nacionalne bezbednosti Izraela (ISA), izjavio je u ponedeljak da će predložiti zabranu trgovanja na berzi u Tel Avivu svim kompanijama utemeljenim na bitkoinu i drugim digitalnim valutama.

Centralna banka Singapura upozorila je prošle nedelje investitore da ne ulažu u kriptovalute jer je rizik od velikog pada njihove vrednosti visok.

Od prošlonedeljnog pada vrednosti oporavile su se i druge kriptovalute.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track