(VIDEO) MRAČNA TAJNA BOŽIĆNOG MASAKRA: Uoči praznika uradili su porodični portret i ne sluteći da će ubrzo svi biti mrtvi!
Foto: printscreen wikimedia

MISTERIOZNO UBISTVO u SEVERNOJ KAROLINI

(VIDEO) MRAČNA TAJNA BOŽIĆNOG MASAKRA: Uoči praznika uradili su porodični portret i ne sluteći da će ubrzo svi biti mrtvi!

Planeta -

Čarls Dejvis Loson ubio je šestoro svoje dece, ženu i sebe na na Božić 1929. godine, a motiv ovog zločina do danas je ostao tajna.

Zašto se ovaj trgovac duvanom iz Severne Karoline pre skoro 90 godina odlučio na masakr, još uvek nije sa sigurnošću utvrđeno. Sve članove svoje porodice, osim bebe ubio iz pušte, a nju je zverski tukoa do smrti.

Nešto pre Božića 1929. godine Loson (43) je poveo porodicu u prazničnu kupovinu nove odeće u kojoj je trebalo da naprave i porodični portret. Fotografija prikazuje njegovu suprugu Fani (37) i njihovu decu: Artura (16), Meri (17), Keri (12), Mejbl (7), Džejmsa (4), Rejmonda (2) i Meri Lu (4 meseca). Po izazu lica Fani i ćerke Meri čini se da se ovom odlasku u grad porodica baš i nije radovala.

Na sam dan Božića Meri je ustala ranije kako bi ispekla tortu, a Keri i Mejbel krenule su u posetu tetki i tečei. Međutim, iza imanja ih čekao otac sa nabijenom puškom.

On je tu upucao svoje dve ćerke i zatim ih dokrajčio tako što ih je udarao do smrti, aonda njihova tela odneo u štalu. Zatim je ušao u kuću gd eje ubio suprugu Fani, a zatim Meri, Džejmsa, i Rajmonda. Bebu Meri Lu je smrskoa lobanju. Masakr je preživeo jedino sin Artur koga je otac dan ranije poslao na kraći put.

On je je po povratku zatekao stravičan prizor, ubijenih i izmasakriranih tela majke, braće i sestara. Ljudi su se posle njegovih poziva u pomoć okupili okupila ispred njihova doma, a Čarlsa nisu mogli da pronađu.

Dok su još svi bili u šoku začuo se pucanj iz obližnje šume. Tamo je pronađeno njegovo telo i nekoliko pisama. Nažalost iz njih nije mogao da se otkrije motiv i razlog zbog kog je počinio masakr. Tela žrtava pronađena su sa prekrštenim rukama na grudima i kamenjem ispod njihovih glava. Artur je poginuo 16 godina kasnije u saobraćajnoj nesreći.

Porodična kuća ostavljena je u istom stanju kao na dan masakra i postala je turistička atrakcija. Vremenom su stvorene mnoge teorije o uzroku ove tragedije, ali prevladava mišljenje da se radi o incestu, odnosno da je Louson napravio dete svojoj ćerki Meri.

Autor brojnih knjiga o masakru Trudi Smit izjavila je da joj je od Čarlsove rođake Stele Loson Bouls pre smrti 1994. godine u svojim memoarima otkrila važne detalje o okolnostima ubistava i samoubistava.

"Stela mi je otkrila da je Meri bila trudna, a svi članovi porodice morali su da se zakunu na ćutanje", rekla je Smit.

Dodala je da je njen otac razgovarao sa najboljom prijateljicom kod koje je Meri prespavala dve nedelje pre ubistva, kojoj je otkrila da je trudna. Na spomeniku na porodičnom grobu u Germantonu stoji: "Ne sada, već u godinama koje dolaze, u boljoj zemlji, pročitaćemo značenje naših suza i tada ćemo shvatiti".

Kurir.rs/San

Foto printscreen Wikimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track