(VIDEO) SEKS AFERA POTRESA SILICIJUMSKU DOLINU: Menadžeri pali zbog načina na koji su naručivali prostitutke
Foto: Profimedia

zbog stresa

(VIDEO) SEKS AFERA POTRESA SILICIJUMSKU DOLINU: Menadžeri pali zbog načina na koji su naručivali prostitutke

Planeta -

Novotkriveni mejlovi između makroa i menadžera u poznatim firmama iz Silicijumske doline kao što su Majkrosoft i Amazon, predstavljaju novi udarac tehnološkom sektoru, u kome se sve češće čuju optužbe za seksizam.

Kako otkriva američki Njuzvik prema izvorima iz tužilaštva 67 mejlova je poslato iz Majkrosofta, 63 iz Amazona, a veliki broj iz Boinga, Orakla i T-mobajla.

Vlasti su u poslednjih nekoliko godina prikupljale mejlove iz računara trgovaca ljudima. U 2015. godini operacija protiv organizovane prostitucije ukazala je na visokemenadžere Majkrosofta i Amazona.

Oni su pali jer su kupovali usluge žena iz Azije, a makroi su kao potvrdu da klijenti nisu policajci tražili identifikacione kartice iz kompanije za koju klijent radi.

Zaposleni u IT sektoru u Sijetlu su prava meta za korišćenje seksualnih usluga, jer često rade prekovremeno, a tome pomaže i veliki broj oglasa.

Mnogi od njih nude usluge u blizini centrala velikih kompanija. A usluge nisu jeftine - neki od muškaraca troše od 30.000 do 50.000 dilara godišnje na prostitutke.

I Majkrosoft i Amazon su mejlom demantovali navode magazina Njuzvik.

Kurir.rs/RT

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track