(VIDEO) JEZIVO TRŽIŠTE NA KOJEM LJUDSKA TELA PRODAJU U DELOVIMA: U skladištu pronađena i 4 fetusa!
Foto: Profimedia

skandal u detroitu

(VIDEO) JEZIVO TRŽIŠTE NA KOJEM LJUDSKA TELA PRODAJU U DELOVIMA: U skladištu pronađena i 4 fetusa!

Planeta -

Agenti FBI pronašli su četiri očuvana fetusa u Detroitu u skladištu koje je pripadalo Atrur Retburn koji je prodavao delove ljudskih tela.

Fetusi, pronađeni tokom racije u kojoj je uhapšen ovaj biznismen 2013. bili su starosti između 3-6 meseci i potopljeni u tečnost u kojoj su pronađeni i tragovi tkiva ljudskog mozga.

Retburn, bivši trgovac ljudskim delovima tela, optužen je osim za nelegalnu trgovinu fetusima i za prevaru klijenata jer im je prodavao bolesne ostatke tela. On se izjasnio da nije kriv, a suđenje mu je zakazano za januar sledeće godine.

Kako je došao do fetusa i šta je nameravao da uradi sa njima nije poznato. Na četiri fotografije jasno se vide istražitelji kako hvataljkama vade festuse iz braonkaste tečnosti, a na tri od njih se vide identifikacioni brojevi karakteristični za mesta zločina, postavljeni pored fetusa.

"Ono što se vidi na ovim fotografijama je uvreda za ljudski rod i dostojanstvo" rekao je Bob Gudlejt, predsedavajući Pravosudnog odbora i dodao da oni koji su se upustili u trgovinu delovima tela nerođene dece, zbog zarade, moraju da snose odgovornost.

Ono što je otkriveno u Retburnovom skladištu pokrenulo je pitanje zloupotrebe trgovine delovima tela širom Amerike. Trgovci uzimaju tela donirana za naučna istraživanja, zatim ih rasparčavaju i "prodaju u delovima". Industrija teška više miliona dolara izgrađena je uglavnom na siromašnima koji doniraju svoja tela u zamenu za besplatnu kremaciju svojih posmrtnih ostataka.

Kupovina i prodaja trupova i drugih ljudskih delova, izuzev organa koji se koriste za transplataciju, legalna je, ali i nedovoljno uređena u Americi. Međutim, trgovina fetalnim tkivom je protivzakonita. U većini država, uključujući Mičigen, zdravstveni zvaničnici nisu obavezni da redovno vrše inspekciju objekata trgovaca delovima tela i posrednika. Rezultat toga je da je nemoguće znati da li i koliko oni zarađuju trgovinom fetusima.

Kurir.rs / Reuters

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track