(VIDEO) TRUDNICA UBIJENA U REDU ZA HRANU: Pijani venecuelanski vojnici mislili da imaju prednost
Foto: EPA

tragedija

(VIDEO) TRUDNICA UBIJENA U REDU ZA HRANU: Pijani venecuelanski vojnici mislili da imaju prednost

Planeta -

Venecuelanske vlasti uhapsile su tokom vikenda vojnika nacionalne garde pod optužbom da je ustrelio trudnu 18-godišnjakinju, a tamošnji mediji incident su opisali kao gužvu zbog nestašice svinjetine.

Aleksandru Kolopoj ustrelio je narednik David Reboledo, poručio je državni tužilac putem Tvitera u nedelju uveče. Nisu date dodatne pojedinosti, no brojni kritičari vlade predsednika Nikolasa Madura poručili su da događaj predstavlja jasan primer urušavanja te zemlje bogate naftom.

Lokalni mediji izvestili su da je suprug usmrćene posvedočio da je grupa pijanih vojnika stala u red za svinjetinu u siromašnom području Karakasa. Potom su nekolicini okupljenih građana naredili da se maknu jer je nestajalo tog mesa za tradicionalni božićni obed, što je grupa ljudi odbila.

"Nacionalna garda je poludela i počela da puca", kazao je suprug ubijene.

"Pala je na tlo", rekao je, dodajući da mu je supruga bila u petom mesecu trudnoće.

U pucnjavi je pogođen i njegov brat, ali on se oporavlja.

Neredi zbog hrane i veliki redovi ispred supermarketa u toj članici OPEC-a postali su učestali, zemlja je suočena s brutalnom recesijom, a milioni stanovnika imaju plate koje u proseku iznose samo nekoliko američkih dolara mesečno.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track