Najnovije vesti

FRANCUSKA DOBILA NEŽELJENU KRALJICU: Brižit Makron na udaru javnosti zbog skandaloznog ponašanja
Foto: EPA

protokol

FRANCUSKA DOBILA NEŽELJENU KRALJICU: Brižit Makron na udaru javnosti zbog skandaloznog ponašanja

Planeta

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron ponovo je na udaru kritika javnosti, ovaj put - prebacuju joj da se ponaša kao "kraljica Francuske".

Razlog tome je što ne poštuje protokol koji nalaže da na ceremonijama stoji iza supruga, umesto, kao što to ona čini - da stoji pored njega.

 

Takvo njeno ponašanje izazvalo je reakciju na društvenim mrežama, gde su počeli da je porede sa Marijom Antoanetom, prenosi britanski Tajms.

 

"Žena ne treba da bude pozadi", uzvratila je ona u utorak za francuski radio RTL.

 

Njen kontroverzni stav izazvao je podsmehe na društvenim mrežama, gde je nekoliko korisnika podsetilo da ona nije izabrana i da se ponaša kao "kraljica Francuske", dok su je drugi poredili sa suprugom francuskog kralja Luja XVI Marijom Antoanetom, koja je imala reputaciju raskalašne osobe i bila ubijena tokom Francuske revolucije.

Njeno shvatanje uloge prve dame zasnovano je na shvatanju da je zajednica koju formira sa Emanuelom Makronom "moderna zajednica u kojoj je žena izjednačena sa muškarcem", rekao je Tajmsu šef njenog kabineta.

 

Kako list podseća, ona je u septembru na sednici UN odbila da sedi u drugom redu sa drugim suprugama lidera i odlučila da sedi sa francuskom delegacijom.

 

Kako se navodi, Brižit Makron istražuje načine da preuzme veću ulogu u Jelisejskoj palati i fokusiraće se na portfolio od četiri do pet problema, uključujući socijalnu isključenost i prava osoba sa hendikepom.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Ćerka poslastičara, ljubavnica srednoškolca: Ko je Brižit Tronje, nova prva dama Francuske?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...