TRAMP DAO OBEĆANJE DEMONSTRANTIMA U IRANU: Dobićete podršku Amerike kad za to dođe vreme
Foto: Fonet/AP

NE smiruje se

TRAMP DAO OBEĆANJE DEMONSTRANTIMA U IRANU: Dobićete podršku Amerike kad za to dođe vreme

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp danas je rekao da će SAD dati podršku Irancima koji protestuju protiv režima onda "kada za to dođe pravo vreme".

U poslednjem u seriji tvitova o antivladinim protestima u Iranu koji traju gotovo nedelju dana, Tramp je odao počast iranskom narodu.

"Veliko poštovanje narodu Irana koji se bori protiv korumpirane vlade. Dobićete veliku podršku SAD-a kad za to dođe pravo vreme", napisao je Tramp na Tviteru.

Iran je poslednjih nedelju dana poprište burnih i krvavih protesta, ali danas su se na ulicama više gradova okupile pristalice iranske vlasti kako bi osudili "nemire" koji ovih dana potresaju zemlju, objavila je državna televizija.

Noseći transparente s natpisima protiv "izazivača nereda", demonstranti su uzvikivali slogane podrške vrhovnom vođi, ajatolahu Ali Hamneju, ali i "smrt Americi", "smrt Izraelu" i "smrt Monafeghu", što je pojam kojim vlast naziva Narodne mudžahedine.

Ukupno je 21 osoba ubijena u nasilju, a više stotina je uhapšeno.

Od početka protesta Tramp jača napade protiv iranskog režima, nazivajući ga "brutalnim i korumpiranim".

U ponedjeljak je zaključio da je u toj zemlji došlo "vreme promena", ocenjujući da je iranski narod "gladan slobode".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track