(VIDEO) ŠOKANTAN UGOVOR ZUBARA SA MAJKOM: Duguje joj  milion dolara, ali razlog je neverovatan!
Foto: Profimedia

sve se plaća

(VIDEO) ŠOKANTAN UGOVOR ZUBARA SA MAJKOM: Duguje joj milion dolara, ali razlog je neverovatan!

Planeta -

Zubar iz Tajvana Ču (41), moraće po odluci Vrhovnog suda da plati svojoj majci oko milion dolara kako bi joj nadoknadio što ga je odgajila i odškolovala.

Po odluci suda Ču će morati da ispoštuje ugovor koji su njegov brat i on potpisali sa svojom majkom kada su napunili 20 godina, po kojem je obećao da će joj platiti za novac koji je uložila u njegovo vaspitanje i obrazovanje.

Njegova majka poznata medijima samo po nadimku Lo, razvela se od supruga 1990. godine i sama odgajila dvojicu sinova. Zabrinuta da niko neće paziti na nju kada ostari, Lo je potpisala ugovore sa sinovima kada su napunili 20 godina. Po tom sporazumu, obavezali su se da će joj platiti 60 odsto neto profita koji ostvare od svojih prihoda.

Po odluci Vrhovnog suda ugovor je validan, jer je Ču bio punoletan kada ga je potpisao, a kao zubar koji dobro zarađuje u mogućnosti je i da plati majci. Tako će morati da joj da oko milion dolara.

Lo je optužila svoje sinove da su počeli da je ignorišu kada su našli devojke. Kako je rekla, njihove izabranice su joj čak slale i pisma preko advokata u kojima su zahtevale da "ne uznemirava" svoje sinove, pišu tamošnji mediji.

Prvu tužbu je podnela pre osam godina, kada su odbili da ispoštuju dogovoreno iz ugovora. Stariji sin se ubrzo nagodio sa majkom, i platio joj oko pet miliona tajlandskih dolara, prenosi Gardijan.

Ali njen mlađi sin Ču je tvrdio da je ugovor prekršio "dobre običaje" i tvrdio da podizanje deteta ne treba da se meri finansijama, zbog čega je otišao na sud protiv svoje majke. Nakon što su niži sudovi presudili u korist njenog sina, Lo se žalila pred Vrhovnim sudom. I dobila.

Slučajevi zlostavljanja i napuštanja starijih građana su poslednjih nekoliko godina na Tajvanu u značajnom porastu. To je toliko uzelo maha da se sve glasnije čuju i pozivi za izricanje zatvorskih kazni odraslima koji ne brinu o svojim starim roditeljima. Ipak, takav zakon još nije usvojen.

Kurir.rs/Gardian

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track