NOVOZELANĐANI PREVARILI ZAKON: Napravili ostrvo da piju na plaži!
Foto: Facebook

SNAŠLI SE

NOVOZELANĐANI PREVARILI ZAKON: Napravili ostrvo da piju na plaži!

Planeta -

Grupa prijatelja izgradila peščano utvrđenje u međunarodnim vodama kako bi mogla da se za doček 2018. opusti uz turu pića

VELINGTON - Grupa prijatelja na Novom Zelandu smislila je neverovatan plan kako da izbegne zabranu ispijanja alkohola na plaži koja važi u najluđoj noći.

Oni su izgradili ostrvo u međunarodnim vodama, nedaleko od obale, kako bi mogli za doček da se opuste uz turu pića.

Paprena kazna

Vlasti gradića Tairua na Severnom ostrvu uvele su zabranu ispijanja alkohola na plaži u novogodišnjoj noći kako bi se sprečile nesreće i narušavanje javnog reda i mira.

Portal Stuff.co.nz prenosi da je grupa prijatelja napravila tvrđavu od peska tokom oseke i da je ono bilo dovoljno veliko da stave sto i dve klupe. Zato što su tehnički bili u međunarodnim vodama nisu mogli da budu kažnjeni zbog kršenja zabrane pijenja alkohola na plaži. Lokalne vlasti su zabranile ispijanje alkohola na javnim mestima tokom praznika, a oni koji su uhvaćeni u kršenju ove zabrane kažnjeni su sa 227 dolara.

foto: Facebook

Policijski inspektor Džon Keli pohvalio je domišljatost grupe prijatelja i rekao da bi im se i sam priključio.

- Ova snalažljivost je jedna od stvari koju apsolutno obožavam kod naših sugrađana. Oni su vrlo inventivni. U pitanju su kreativnost, pravna realnost i nešto potpuno drugačije. Da sam znao šta će uraditi, verovatno bih im se pridružio - rekao je on.

Posmatrali vatromet

Prijatelji su dočekali 2018. na ostrvu i s njega posmatrali vatromet. Plima nije uništila ostrvce, koje je i 1. januara bilo u zalivu. Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije snalažljive grupe prijatelja.

- Ovo je odličan primer kako Novozelanđani umeju da se zabavljaju - rekao je Dejvid Sanders, koji je postavio fotke ostrva na Fejsbuku.

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MISLILI STE DA JE OVO MOGUĆE SAMO U CRTAĆIMA?! E, pa prevarili ste se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track