(VIDEO) 10.000 TURISTA ZAROBLJENO U ITALIJANSKOM SKIJALIŠTU: Ostali zavejani u Alpima, prete im lavine!
Foto: Printscreen Youtube

odsečeni od sveta

(VIDEO) 10.000 TURISTA ZAROBLJENO U ITALIJANSKOM SKIJALIŠTU: Ostali zavejani u Alpima, prete im lavine!

Planeta -

Italijanski mediji javljaju da je u italijanskom skijalištu Červinu palo dva metra snege i da je oko 10.000 turista ostalo odsečeno od sveta.

Zvaničnici severne Italije upozorili su na povećan rizik od lavina, nakon što su u lavini, severozapadno od Bolcana, tokom skijanja poginule jedna Nemica i njena kćerka.

Kako su upozorili zvaničnici metorološke službe u Bolcanu, duž granice sa Austrijom, rizik od pokretanja lavina je četiri, na skali od jedan do pet. Zbog toga je glavni put koji vodi iz Valtournenke ka Červinu zatvoren u oba smera.

Da podsetimo u sredu poginula je Nemica i njena 11-godišnja kćerka u Val Venosti, severozapadno od Bolcana dok su skijale van staze. talijanski mediji izveštavaju da je Červino zatrpan snegom koji je dostigao visinu od dva metra, zbog čega je oko 10.000 turista zarobljeno u tom mestu.

Zatvorene su i skijaške staze u francuskim Alpama u Val d'Isereu, jednom od najvećih skijališta. I Šamoni je zatvorio većinu skijaških staza. Oluja Elenor prouzrokovala je pometnju u mnogim delovima Francuske, gde je u zastoju vazdušni i drumski saobraćaj, a hiljade domaćinstava ostalo je bez struje.

Troje ljudi umrlo je u francuskim Alpama, 93-godišnja starica čiji je dom poplavljen, muškarac zatrpan snegom u Savoji i skijaš na kojeg je palo stablo u Morilonu. Ovaj nedelje vetrovi duvaju 160 km na sat u Velikoj Britaniji, te 147 km na sat u Francuskoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja