NOVI DETALJI KNJIGE O BELOJ KUĆI: Tramp je senilan, beži od Melanije
Foto: Profimedia

VATRA I BES

NOVI DETALJI KNJIGE O BELOJ KUĆI: Tramp je senilan, beži od Melanije

Planeta -

VAŠINGTON - Knjiga „Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće“ objavljena je četiri dana pre nego što je planirano i uprkos pokušaju advokata predsednika SAD Donalda Trampa da spreče njeno štampanje.

Dok autor Majkl Vulf (64) u knjizi iznosi različite tvrdnje iz Bele kuće, u kojoj je radio godinu dana kao dopisnik, mnoge su najviše zainteresovale priče o Trampovoj sposobnosti da vodi državu i njegovom neobičnom braku sa Melanijom.

- Svi su bolno svesni njegovih čestih ponavljanja istih priča. Ranije je tri iste priče, od reči do reči, ponavljao na po pola sata, sada to radi na 10 minuta - objašnjava Vulf.

foto: Profimedia

Skeptični saradnici

- Razgovarajući sa njegovim saradnicima, moj utisak je da su svi oni 100 odsto ubeđeni da on nije sposoban da radi posao predsednika - dodaje on.

U knjizi se navodi da se Donald i Melanija ponekad danima ne viđaju, čak ni kada se nalaze u njegovom dupleksu u Trampovoj kuli.

- Melanija uglavnom ne zna gde se Donald nalazi. Nju to kao i da ne zanima. Njihov brak je zbunjujuć za sve oko predsednika. Provode vrlo malo vremena zajedno. On je uvek odsutan, u privatnom avionu ili u nekoj od kuća, sklanja se. On nju posmatra kao svoj trofej. U javnosti samo hvali njen izgled. Sina Barona uopšte ne poznaje - navodi anonimni izvor.

foto: Profimedia

Izmišljeni izvori

Tramp se oglasio na Tviteru odbacujući navode iz knjige kao izmišljotine i laži:

- Uopšte mu nisam dozvolio pristup Beloj kući. Zapravo, odbio sam ga više puta. Nikad nisam razgovarao sa autorom ove lažne knjige. Navodio je izvore koji ne postoje. Pogledate prošlost ovog tipa i gledajte šta će mu se dogoditi.

Dr Bandi Li, profesorka psihijatrije na Univerzitetu Jejl, upozorava da je mentalno stanje Donalda Trampa „zamršeno“ i da on predstavlja pretnju po čovečanstvo.

EKSPLOZIVNE IZJAVE

Tramp je želeo da izgubi na izborima jer je mislio da će tako postati najpoznatiji čovek na svetu

Njegovi pomoćnici tvrde da on nikad ništa ne čita i da je praktično polupismen

Moji sinovi Erik i Donald Tramp Mlađi bili su u drugoj sobi kada je bog delio pamet, rekao je jednom prilikom

Za zeta Džareda Kušnera tvrdi da je budala i da nije trebalo da dozvoli da se on i njegova ćerka Ivanka dosele u Vašington

Raspitivao se šta je to zlatan tuš nakon što je objavljen lažni dosije iz Rusije

Sali Jejts, vrhovnu tužiteljku, nazvao je pi*kom, jer je odbila da podrži njegovu zabranu za migrante

MEDIJI

CNN

Zabrinjavajuće

Prvi naslovi izvučeni iz knjige „Vatra i bes“ su šokantni, a sukobi i tračevi dominiraju. Jedno je jasno - knjiga nagoveštava da je Tramp nestabilan i postavlja se pitanje njegove sposobnosti da vodi državu. Ako predsednik nije sposoban, to je zabrinjavajuće.

Gardijan

Bombastična knjiga

Knjiga „Vatra i bes“ je svakako bombastična, ali Trampova strategija u borbi protiv nje samo će pojačati njenu vrednost. Najava tužbe je posebno problematična jer predstavlja svojevrstan napad predsednika na ustav, a takvu tužbu je u Americi teško dobiti.

Njujorker

Podeljena Bela kuća

Vulfove metode će izazvati mnogo kritike. Negde rekonstruiše scene sa sve dijalogom, negde čak i ne navodi izvore, a na pojedinim mestima piše da je „za Stiva Mančina i Rensa Pribusa predsednik idiot“. Ipak, autor daje sliku nefunkcionalne i oštro podeljene Bele kuće u prvih šest meseci vlasti.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track