(VIDEO) SPEKTAKULARNA PLJAČKA U PARIZU NIJE DELO PINK PANTERA? Evo koji detalj je otkrio da se ne radi o poznatoj bandi!
Foto: EPA, Foto: EPA

NIJE U NJIHOVOM STILU

(VIDEO) SPEKTAKULARNA PLJAČKA U PARIZU NIJE DELO PINK PANTERA? Evo koji detalj je otkrio da se ne radi o poznatoj bandi!

Planeta -

Francuski istražitelji će, povodom pljačke nakita u pariskom hotelu Ric, razmotriti i teoriju da li je za to odgovorna banda "Pink Panter", dok britanski mediji konstatuju da ova akcija nije bila u njihovom stilu.

Petorica maskiranih pljačkaša, naoružanih sekirama i vatrenim oružjem, odnela su nakit vredan oko 4,5 miliona evra.

Francuski Figaro, pozivajući se na svedoke pljačke koja se odigrala u sredu uveče da su pljackaši pucali za vreme "zastrašujuće akcije".

1 / 6 Foto: EPA

Policija je ranije objavila da su uhapšena trojica od petorice pljačkaša, a prema najnovijim informacijama pronađen je sav ukradeni nakit.

Preostali ukradeni nakit pronađen je u torbi koju je ostavio jedan od pljačkaša.

I dok francuski mediji pišu da scenario pljačke podseća na delovanje ozloglašene bande "Pink panter", britanski ukazuju da ova pljačka "nije u njihovom stilu".

Britanski mediji navode da su Panteri poznati po tome što koriste brze sportske automobile, a ne motore, kao i da svoje akcije planiraju do najsitnijih detalja.

Ističe se da bi izuzetno bilo neobično da trojica "Pantera" budu uhapšena tokom pljačke.

Jedan od napadača bacio je torbu sa nakitom i sekirom kada je njegov motocikl udario u pešaka tokom bekstva.

foto: Reuters

Nakit je pronađen među ostacima razbijenog izloga tokom noćnog čišćenja.

Petorica pljačkaša su sekirom razbila prozor zlatare u čuvenom hotelu.

Trojica lopova su neposredno posle pljačke uhapšena.

Luksuzni hotel Ric sa pet zvezdica smešten je prvom distriktu u Parizu na desnoj obali reke Sene, odmah pored zgrade ministarstva pravde.

Hotel u svom sastavu ima šoping galeriju kod zadnjeg ulaza gde se nalazi pet prodavnica i 95 vitrina sa nakitom, satovima i luksuznom garderobom.

Banda Pink Panter smatra se odgovornom za više od 200 pljački u Evropi, Aziji i Americi.

foto: Reuters

Grupa je prvi put privukla pažnju javnosti 1993. godine i dobila nadimak nakon pljačke i sakrivanja dijamanta vrednog više od pola miliona evra u kutiji kreme za lice, a ta taktika je korišćena u filmu "Pink Panter". Ta pljačka je izvedena u u oblasti Mejfer u centru Londona. Često su pljačkali naročito u Francuskoj.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track