DŽIM KERI POSLE PANIKE NA HAVAJIMA: Mislio sam da umirem!
Foto: Reuters

Holivudski glumac u panici

DŽIM KERI POSLE PANIKE NA HAVAJIMA: Mislio sam da umirem!

Planeta -

Probudio sam se siguran da mi je ostalo samo deset minuta života, bila je to lažna uzbuna, ali zaista pravo upozorenje, poručio je komičar

HONOLULU - Ne smiruje se bura zbog haosa koji je izbio na Havajima u subotu ujutru kada su nadležni oglasili opasnost od raketnog napada, a među onima koji su strahovali za život nalazio se i holivudski glumac Džim Keri (55).

Zvezda filmova “Trumanov šou“ i „Čovek na Mesecu“ mislio je da umire kada je u 8.07 sati ujutro na mobilni telefon, poput svih na Havajima, od Agencije za vanredne situacije dobio poruku: „Pretnja napada balističkim projektilom na Havaje je momentalna. Odmah potražite zaklon. Ovo nije vežba.“

Atmosfera straha

- Probudio sam se jutros na Havajima siguran da mi je ostalo samo deset minuta života. Bila je to lažna uzbuna, ali zaista pravo upozorenje. Ako dozvolimo čoveku-Gomori i njegovom korumpiranom republikanskom Kongresu da otuđuju svet od nas, patićemo i dočekaćemo nezamislivo - naveo je Keri, očigledno ogorčen na administraciju Donalda Trampa, predsednika SAD.

foto: AP

Kritikama na račun predsednika pridružila se njegova koleginica Džejmi Li Kertis.

- Ovo je prestrašno jutro na Havajima, gospodine Tramp. Pravi strah koji su osećali majke, očevi i deca, a ide na teret vama. To je vaša odgovornost. Oholost. Narcisoidnost. Bes. Ego. Nedozrelost i ispunjenost mržnjom. Vi ste ovo učinili - navela je ona na Tviteru.

foto: Reuters

Opšta histerija

Jedan od više hiljada građana koji su potražili spas u skloništu plašeći se raketnog napada bio je i legendarni košarkaš Medžik Džonson. Mediji prenose da je tokom 38 minuta, koliko je lažna uzbuna bila na snazi, vladao haos. Ljudi su se skrivali gde god su stigli, u kante za smeće, šahtove, gurali su decu u cevi za odvod.

Nadležni bez milosti

OTKAZ ZBOG GREŠKE

Zaposleni koji je izazvao haos dobio je otkaz, potvrdio je Vern Mijagi, direktor Agencije za vanredne situacije na Havajima.

- On se stvarno loše oseća. Nije to učinio namerno. Bila je to njegova greška i zbog toga se oseća grozno - rekao je Vern Mijagi, penzionisani general američke armije.

Foto: Reuters; AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track