Najnovije vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Ova društvena mreža špijunira svoje korisnike širom sveta
Foto: Printscreen

Ugrožena bezbednost intime

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Ova društvena mreža špijunira svoje korisnike širom sveta

Planeta

Novinarska istraživačka grupa Project Veritas objavila je snimak na YouTube kanalu u kom zaposleni u kompaniji Twitter otkrivaju detalje o svojim poslovima.

Kako navode, oni su čak i plaćeni da pristupe i analiziraju privatni sadržaj koje korisnici razmenjuju međusobno.

To podrazumeva čitanje i gledanje na stotine privatnih fotografija i poruka.

"Postoje čitavi timovi koji su posvećeni tome. Pričamo o najmanje 300, 400 ljudi koji su plaćeni da gledaju fotografije, na primer, penisa", izjavio je Klej Hajnes, sigurnosni inženjer u Twitteru.

Hajnes je istakao da on lično analizira tvitove i poruke koje su prethodno drugi korisnici prijavili kao štetne.

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer

Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

 

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...