Najnovije vesti

(VIDEO) UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Ruski milenijalci ne vole politiku, ali ovog političara OBOŽAVAJU!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

EVO ŠTA KAŽU

(VIDEO) UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Ruski milenijalci ne vole politiku, ali ovog političara OBOŽAVAJU!

Planeta

Kreativni prostor u srcu Moskve "Projekt netvork" izgleda kao neki start-ap u Silicijumskoj dolini i okuplja mlade Ruse, inače obožavaoce Vladimira Putina.

Predsednik Vladimir Putin je ključan za ideologiju grupe, a njegovo prisustvo je teško ne uočiti.

Mladi umetnici i dizajneri koriste savremeni prostor za rad pod Putinovim budnim pogledom: njegov portret visi iznad stepenica i ne možete ga ne primetiti, a na staklu je ispisano Putinversteher, što na nemačkom znači „oni koji razumeju Putina“.

Makar Vihljančev kaže da si na hiljade prstenova sa likom Vladimira Putina prodate u Rusiji iu inostranstvu.

Gleb Krainik koji je rukovodio projektom izrade prstenova sa Putinovim likom na pitanje šta je inspirisalo da se baš lik predsednika Rusije nađe na njima odgovar:

"On je najmoćniji političar ne samo ovde u Rusiji, već i u svetu danas", rekao je.

foto: EPA

Dvadesetpetogodišnja umetnica Julija Kalijulina naslikala je mnogo portreta sa njegovim likom i delom. I svi su rasprodati! “Putin je moderan, svi žele da imaju njegov portret“, kaže ona i dodaje da je politika ne interesuje previše, ali da je srećna što vidi da Rusiji lepo ide i ne želi to da menja.

"Imam osećaj da ovde imam toliko mogućnosti. I to se nije samo desilo – uslovi su stvoreni za nas. Ja sam srećna osoba i mislim da je Putin imao veliki uticaj na to".

foto: EPA

Putin može da računa na njihovu podršku na predsedničkim izborima zakazanim za 18. mart. Štaviše, nedavno istraživanje pokazalo je da 86 odsto mladih od 18 do 24 godine želi da im Putin bude predsednik.

Kurir.rs/B92/Euronews.com

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO SU PUTINOVI ANĐELI U MINI SUKNJAMA: Kadetkinje od kojih zastaje dah

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...