Zbog požara u Španiji evakuisano na stotine ljudi

Zbog požara u Španiji evakuisano na stotine ljudi

Planeta -
Požar na istoku Španije uništio je ogromne površine pod šumom i preti naseljenim mestima, a oko 1.000 vatrogasaca, zajedno sa 28 helikoptera i aviona, nastoje da ga lokalizuju

MADRID - Požar na istoku Španije uništio je ogromne površine pod šumom i preti i naseljenim mestima, a oko 1.000 vatrogasaca, zajedno sa 28 helikoptera i aviona, nastoje da ga lokalizuju.

Zbog požara, koji besni u regionima oko Valensije i Barselone evakuisano je na stotine ljudi, prenosi AFP.U požaru je izgorelo više od 1.000 hektara šuma u oblasti Kortes de Palja kod Valensije, izjavio je lokalni zvaničnik Alberto Fabra.

Požar je juče izazvao i kratak nestanak struje u jednoj nuklearnoj centrali. Zbog požara su zaposleni u električnoj centrali Kortes de Palja bili primorani da se evakuišu, tako da je obližnja nuklearka u Kofrentesu na kratko ostala bez struje, nakon čega je uskoro nastavila da normalno radi.

Lokalne vlasti saopštile su da je požar izbio u četvrtak tokom radova na postavljanju solarnih panela na kućama u tim oblastima. Zvaničnici ističu da nepovoljni vremenski uslovi, visoka temperatura i vetar, pogoduju širenju požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track