Dvoje uhapšenih u Grčkoj u vezi s ubistvima na Kipru
Foto: Kurir

Dvoje uhapšenih u Grčkoj u vezi s ubistvima na Kipru

Planeta -
Grčka policija uhapsila dvojicu Grka u Atini, starosti 41 i 29 godina, koje dovodi u vezi s napadom na Kipru 23. juna kada su u mafijaškom stilu ubijeni trojica Kiprana i dvojica Rumuna, telohranitelji lokalnog biznismena

ATINA - Grčka policija uhapsila je danas dvoje Grka u Atini u vezi s napadom na Kipru 23. juna, kada su u mafijaškom stilu ubijeni trojica Kiprana i dvojica Rumuna, telohranitelji lokalnog biznismena dok su se vozili u automobilu u turističkom odmaralištu Aja Napa.

Kako su Agenciji Frans pres rekli policijski izvori, reč je o dve muške osobe starosti 41 i 29 godina koje imaju policijski dosije i pod istragom su zbog drugih dela, mada se pucnjava na Kipru tretira kao organizovani kriminal.

Prema saopštenju kiparske policije, oružani incident od 23. juna bio je najteži te vrste na mediteranskom ostrvu, a dogodio se u blizini glavnog lokalnog trga.

Petorica ubijenih nalazili su se u automobilu kada su u njih, oko pola sata posle ponoći, pucala dvojica napadača. Automobil žrtava je zatim udario u parkirano vozilo.

Četiri od pet žrtava preminuli su na licu mesta pošto su pogođeni u glavu i grudi, dok je jedan umro na putu do bolnice, objavio je državni kanal CyBC.

Policija je ovaj napad pripisala "izravnavanju računa" povezanih sa kriminalom. Slični obračuni nekada nisu bili retki na Kipru, ali je policija poslednjih godina uspevala da ih spreči.

Mesto Aja Napa je jedno od najpoznatijih turističkih odmarališta na Kipru, naročito popularno među mladim britanskim i ruskim turistima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track