(VIDEO) KIM TAJNO POGUBIO POGUBIO VAŽNOG OFICIRA: Našao žrtvenog jarca, a pravi razlog je morbidan!
Foto: AP

surovo

(VIDEO) KIM TAJNO POGUBIO POGUBIO VAŽNOG OFICIRA: Našao žrtvenog jarca, a pravi razlog je morbidan!

Planeta -

Kim Džong-un je navodno rešio da likvidira šefa vojske jer mu treba žrtveni jarac zbog problema koje stvaraju sankcije UN.

Oficir koji je bio zadužen za snabdevanje u Drugoj diviziji Korejske narodne armije, stacionirane u provinciji Kangvon u jugoistočnoj Sjevernoj Koreji, likvidiran je kako bi se objasnio manjak nafte. Optužen je da je ukrao i prodao 3,5 tona za ličnu dobit u poslednje dve godine - a Kim je lično potpisao tužbu. Snabdevanje naftom se smanjilo i njime se pažljivo upravlja pošto se osećaju uticaji sankcija UN. Veruje se da je njegovo pogubljenje poruka bilo kom drugom oficiru koji pokušava da prevari režim, a pogubljenje je bilo tajno zbog Zimskih olimpijskih igara.

Prema izvoru njega su izručili njegovi saučesnici u krađi. Snabdevanje nafte je od vitalnog značaja za vojsku Severne Koreje a ako se stvari pogoršaju Kimovi tenkovi, avioni i brodovi mornarice postaju "beskorisni". Severna Koreja je trenutno igra "ofanzivu šarma ", jer želi da se pokaže u što boljem svetlu tokom olimpijskih igara. Izvor tvrdi da je pogubljenje komandanta moglo biti tajno izvedeno, s obzirom da je "svetska pažnja posvećena Severnoj Koreji".

Kurir.rs/Daily star

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track