(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK MESTA PADA IRANSKOG AVIONA: Udarili u vrh planine i srušili se 30 metara dalje!
Foto: Printscreen Youtube

olupinu otkrio vojni dron

(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK MESTA PADA IRANSKOG AVIONA: Udarili u vrh planine i srušili se 30 metara dalje!

Planeta -

Iran je pronašao olupinu srušenoga putničkog aviona u kojemu je bilo 65 ljudi, rekao je vojni portparol, dodajući da se avion srušio jer je udario u vrh planine.

"Dva helikoptera su poslata na koordinate koje je locirao dron i olupina je pronađena", rekao je na državnoj televiziji.

"Avion je udario u vrh planine pre nego što je pao posle 30 metara", izjavio je portparol Revolucionarne garde Ramezan Sarif.

Svih 65 putnika je poginulo kada se avion iranske poluprivatne kompanije "Aseman erlajns" srušio u nedelju u planinskom području Dina u pokrajini Isfahan.

Ukupni broj putnika i članova posade korigovan je sa 66 na 65, kada je utvrđeno da se jedan putnik nije ukrcao.

Avion je nestao sa radara 50 minuta posle uzletanja sa teheranskog aerodroma. Posle duge neizvesnosti i čekanja da se avion locira, porodice će morati još da čekaju na tela poginulih jer helikopteri ne mogu da slete na teško pristupačan teren.

Više od 100 ljudi protestovalo je pred kancelarijom lokalnih vlasti u okrugu Dina Ku u ponedeljak tražeći njihove ostavke jer su u ponedeljak objavili da je olupina pronađena, da bi ta vest ubrzo bila demantovana.

U Iranu se dogodilo nekoliko teških avionskih nesreća poslednjih decenija. Teheran nije mogao zbog sankcija UN da kupuje ni nove avione, a ni delove delove za dotrajale letilice.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track