(VIDEO) RUSI TESTIRAJU NOVU OKLOPNU ZVER: Nema skrivanja pred ovom samohodnom haubicom!
Foto: Vikipedija

novo oružje

(VIDEO) RUSI TESTIRAJU NOVU OKLOPNU ZVER: Nema skrivanja pred ovom samohodnom haubicom!

Planeta -

Nova samohodna haubica “Koalicija“ se testira u Sverdlovskoj oblasti. Ova novina od 50 tona ima jedinstvene karakteristike. Njeni konkurenti u NATO-u daleko zaostaju u dometu i brzini pucnjave.

Kilometar za kilometrom kroz šume, polja i teren bez puteva. Na poligonu u blizini Ekaterinburga, vojska usavršava svoje veštine korišćenjem najnovije

ruske haubice.

Samohodna haubica “Koalicija“ nadmašuje svoje konkurente u svetu u mnogim parametrima. Međutim, sami dizajneri ne govore mnogo o sposobnostima ove mašine. Tačne karakteristike su još uvek tajna.

Test serija haubica će uskoro biti dostavljena vojsci. Borci divizije “Taman” su bili prvi koji su koristili ove jedinstvene mašine. Mehanizmi jedinice se podvrgavaju prekvalifikaciji u proizvodnom pogonu.

Koalicija“ je izgrađena na osnovu legendarnog tenka “T-90”. Ali će se u budućnosti proizvoditi na platfromi “Armate”. Elektronika zadovoljava današnje zahteve. Sve potrebne informacije se prikazuju na multimedijalnim displejima.

Kako kaže vojska, kontrolisanje haubice od 50 tona nije ništa teže od korišćenja modernog smart telefona. I još je zgodnije od korišćenja mašina prethodnih generacija.

Jedinstvena brzina pucnjave – preko 10 granata u minutu. I rekordni domet – do 70 kilometara. U ovim indikatorima su samohodne haubice NATO-a daleko iza “Koalicije“. Javnost je prvi put videla ovu mašinu na godišnjoj Paradi pobede 2015. godine.

Vojni plan je da se testovi “Koalicije“ završe do 2020. godine. Serijska isporuka haubica ruskoj vojsci će početi iste godine.

Kurir.rs/Rosia 24

Foto: YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 25.epizoda: Opak na kopnu, još opasniji na vodi: PT-76 ploveći tenk Crvene armije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track