BIL GEJTS: Kriptovalute poput bitkoina direktno ubijaju ljude!
Foto: AP /Ted S. Warren

milijarder upozorava

BIL GEJTS: Kriptovalute poput bitkoina direktno ubijaju ljude!

Planeta -

Osnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi rekao je da ima rezervisan stav o kriptovalutama, kao i da one "ubijaju ljude na prilično direktan način".

Ovaj stav izneo je tokom diskusije na internetu u kojoj direktno odgovara na bilo koje pitanje koje mu neko od anonimnih učesnika postavi.

Tokom svog obrazlaganja, milijarder je istovremeno izneo zabrinutost zbog anonimnosti kriptovaluta ali i njihove uloge u "izazivanju smrti".

"Za razliku od kreditnih kartica, anonimnost koju pružaju kriptovalute poput bitkoina može biti upotrebljena za kupovinu fentanila i drugih narkotoka na dark vebu, i tako veoma direktno izazovu smrt" objasnio je.

Ova veoma jaka droga povezana je sa porastom smrtnih ishoda u SAD, u kojima je u toku "opioidna epidemija", tako što je korisnici uzimaju ili direktno ili kupuju od dilera heroin koji je pomešan sa fentanilom.

Gejts je dodao još jedno obrazloženje zašto misli da kriptovalute ubijaju ljude.

"Glavna karakteristika kriptovaluta je njihova anonimnost i mislim da to nije dobra stvar. Mogućnost vlada da uđu u trag pranju novca, utaji poreza i finansiranju terorista je dobra stvar" zaključio je Gejts.

Kurir.rs / CNBC.com

Foto: AP /Ted S. Warren

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track