(VIDEO) BOSTONSKA POLICIJA NA UDARU: Zaustavili čoveka samo zbog boje kože, snimak podigao veliku prašinu
Foto: YT Screenshot/Here Comes ADS

ponovo

(VIDEO) BOSTONSKA POLICIJA NA UDARU: Zaustavili čoveka samo zbog boje kože, snimak podigao veliku prašinu

Planeta -

Policija Bostona je na meti kritika aktivista za građanska prava nakon što se pojavio snimak policajca belca kako vređa prolaznika Afroamerikanca.

Prolaznik je bio na putu ka svom frizeru kada je primetio policijska kola, a policajac ga je pitao da li se zove Kevin. "Izgledate kao neko sa kim želimo da razgovaramo", kaže policajac u video-zapisu. Nakon što je čovek negira policajac ponovo pita: "Sigurni ste?" i ponovo traži njegovo ime. "Zašto želite da znate moje ime?" pita čovek.

Policajac obučen u farmerke i prsluk iz Bostonske policije, zatim izlazi iz kola i nastavlja da ispituje čoveka. Prvo ga pita gde stanuje, a zatim da li na ulici ubija vreme. Kada mu prolaznik uputi srednji prst policajac ga pita da li su mu roditelji ponosni na to? U ponedeljak se Afroamerikanac se pojavio na konferenciji za novinare zajedno sa liderom Bostonskog udruženja za građanska prava koji tvrdi da odnos policije i građana obojene kože nije prijateljski.

Prolaznik koji je učestvovao u incidentu je identifikovan kao Kit Antonio, a policajac kao Zakari Krosen. Portparol bostonske policije, Majkl Mekarti kaže da su policajcu bili u patroli u kraju koji je poznat po pucnjavama.

Kurir.rs/ABC NEWS

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja