Najnovije vesti

(VIDEO) AMERIČKI EPIDEMIOLOG JE PRE NESTANKA UPUTIO MISTERIOZNU PORUKU: Radio je sa najopasnijim virusima, nudi se nagrada za bilo kakvu informaciju
Foto: YouTube prtscr / CBS

vladin špijun za bolesti

(VIDEO) AMERIČKI EPIDEMIOLOG JE PRE NESTANKA UPUTIO MISTERIOZNU PORUKU: Radio je sa najopasnijim virusima, nudi se nagrada za bilo kakvu informaciju

Planeta

Slučaj nestanka američkog naučnika Timotija Kaninghema, koji je radio u Centru za kontrolu bolesti, već dve nedelje ne da mira američkoj javnosti a čak je i ponuđena nagrada od 10.000 dolara za informaciju koja bi pomogla u istrazi.

Timoti je bio "detektiv za bolesti" raspoređen u Centru za kontrolu i prevenciju u Atlanti, a zadatak mu je bio da ispita "vruće tačke" javnog zdravlja i istraži postojanje virusa kao što su Ebola i Zika.

Na dan kada je nestao nakon što je s posla otišao ranije jer mu nije bilo dobro, Timoti je svom prvom komšiji u Atlanti uputio prilično čudnu poruku.

"Rekao je mom mužu da kaže svojoj ženi, odnosno meni, da obrišem njegov broj iz mobilnog telefona", rekla je Viviana Tori.

Istražitelji su u više navrata pretraživali šumu u okolini njegove kuće tražeći bilo kakav trag.

Kako je rekla njegova porodica, u kući su pronašli njegov novčanik, kreditne kartice, telefon, automobil pa čak i psa za kojeg je bio posebno vezan.

foto: YouTube prtscr / CBS

Timotijev otac se dovezao iz Merilenda nakon što se dva dana nije čuo sa sinom. On i ostali članovi porodice su okolinu oblepili plakatima sa Timotijevom slikom u pokušaju da dođu do bilo kakve infpormacije.

"Ono što nas posebno zabrinjava je to što je Timoti poznat kao veoma odgovorna osoba na koju zaista možete da se oslonite" rekao je njegov otac.

Timoti (35), koji je imao doktorat sa Harvarda i radio veoma odgovoran posao,  živeo je sam u kući u Atlanti, a poslednji put je viđen 12. februara.

Kurir.rs / CBS

Foto: YouTube prtsvr / CBS News

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...