Najnovije vesti

VELIKA AKCIJA KOD KRITA: Švercovali 1,3 tone kanabisa, uhapšeni kapetan i posada broda
Foto: Reuters

STIGLI IZ SIRIJE

VELIKA AKCIJA KOD KRITA: Švercovali 1,3 tone kanabisa, uhapšeni kapetan i posada broda

Planeta

ATINA - Grčka Obalska straža saopštila je danas da je zaplenila oko 1,3 tone obrađenog kanabisa, sakrivenog na ribarskom brodu sa stranom zastavom koji je krenuo iz Sirije ka jednoj evropskoj luci, a presretnut je kod obala grčkog ostrva Krit.

Posle trodnevne operacije, uhapšeni su kapetan broda i četvoročlana posada.

 

U operaciji su učestvovala četiri patrolna broda grčke Obalske straže i dva aviona, od kojih jedan pripada evropskoj pograničnoj agenciji Fronteks. Avion Fronteksa je sumnjivi brod uočio oko 60 nautičkih milja jugoistočno od Krita. Francuska carina obavestila je prethodno grčke vlasti da sumnjivi brod plovi ka jugoistoku grčkog ostrva, možda prevozeći nezakoniti tovar.

Brod je pokušao da pobegne, ali bezuspešno, a zatim je u luci Jerapetri na Kritu pregledan i tom prilikom je na njemu otkriven kanabis vredan oko 15 miliona evra. 

 

Brod je krenuo iz Sirije ka evropskoj luci, ali se u saopštenju grčke Obalske straže ne precizira o kojoj luci je reč.

Grčka agencija ANA je juče javila da je grčka Obalska straža presrela u vodama južno od Krita brod sa stranom zastavom koji je prevozio dve tone kanabisa, navodeći da je brod-tegljač koji je prevozio drogu krenuo sa Kipra, a cilj mu je bila luka u Španiji.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...