SAD PROŠIRILE SANKCIJE RUSIJI: Na spisku 19 pojedinaca i ruska bezbednosna služba
Foto: Profimedia

DIPLOMATSKI RAT

SAD PROŠIRILE SANKCIJE RUSIJI: Na spisku 19 pojedinaca i ruska bezbednosna služba

Planeta -

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da su Sjedinjene Američke Države proširile sankcije Rusiji.

Sjedinjene Američke Države su na spisak antiruskih sankcija unele 19 fizičkih lica i 5 organizacija. Ministarstvo je preciziralo da je Vašington uveo sankcije i protiv ruske kompanije "Agencija za internet istraživanja".

Federalna služba bezbednosti Rusije i Glavna uprava Generalštaba Oružanih snaga Rusije (GRU), koje su i ranije bile pod američkim sankcijama, stavljene su na dodatni spisak u vezi sa „Zakonom o borbi protiv neprijatelja Amerike putem sankcija“ (CAATSA), usvojenim 2017. godine, saopštilo je američko Ministarstvo.

Predsednik SAD Donald Tramp je 2. avgusta potpisao nacrt zakona koji je usvojio Kongres o novim sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji. Jesenas je Bela kuća dostavila spisak lica i organizacija u odbrambenom i obaveštajnom sektoru Rusije za „značajne transakcije“ kojima mogu da se uvedu sankcije.

Ministarstvo finansija SAD objavilo je 30. januara sankcioni „Kremaljski spisak“, na kojem se našlo skoro čitavo rusko rukovodstvo i najveći ruski biznismeni. Na spisku se nalazi 114 političara i 96 biznismena.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track