BRITANSKI MEDIJI O SLUČAJU KOJI TRESE CEO SVET: Evo gde je bio podmetnut otrov kojim je napadnut Skripalj
Foto: Youtube/Printscreen

AFERA SKRIPALJ

BRITANSKI MEDIJI O SLUČAJU KOJI TRESE CEO SVET: Evo gde je bio podmetnut otrov kojim je napadnut Skripalj

Planeta -

Nervni gas novičok kojim je otrovan bivši ruski špijun Sergej Skripalj bio je podmetnut u kofer njegove ćerke pre nego što je otputovala iz Moskve za Britaniju, pišu britanski mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Skripalj (66) i njegova 33-godišnja ćerka Julija pronađeni su 4. marta bez svesti na klupi ispred tržnog centra u Salsburiju, na jugu Engleske, i od tada su u kritičnom stanju u bolnici. Julija Skripalj stigla je u London iz Rusije 3. marta, prema podacima protivterorističke policije.

Britanska policija sada je istražuje da li je neki komad odeće, kozmetike ili poklon koji je otvoren tek u Skripaljevoj kući bio natopljen otrovom. Britanija je objavila da su njih dvoje i jedan policajac koji im je pritekao u pomoć otrovani nervnim agensom. Smrtonosni nervni otrov novičok razvila je sovjetska vojska.

foto: AP

London krivi Moskvu za trovanje i najavio je proterivanje 23 ruske diplomate za koje tvrde da su prikriveni špijuni. Britanija, Sjedinjene Države, Nemačka i Francuska zajedno su u četvrtak pozvale Rusiju da objasni kako je otrov upotrebljen na britanskom tlu. Rusija odbacuje se optužbe i optužuje London da je pokrenuo talas antiruske histerije.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track