Najnovije vesti

STOLTENBERG: NATO ne želi novi Hladni rat
Foto: EPA / Oliver Holset

TENZIJE

STOLTENBERG: NATO ne želi novi Hladni rat

Planeta

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, pozvao je danas Rusiju da "sarađuje" u slučaju trovanja nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji i naveo da NATO "ne želi novi Hladni rat".

Zapad, prema Stoltenbergu, ima dvostrani pristup Rusiji.

 

"S jedne strane, tu su odbrana i odvraćanje, a s druge dijalog, jer mi ne želimo novi Hladni rat, ne želimo novu trku u naoružanju. Rusija je naš sused i zato treba da nastavimo s naporima za poboljšanje odnosa s Rusijom. Rusija će u jednom momentu shvatiti da joj je u interesu da sarađuje s nama, da ne ide ka konfrontaciji, i mi smo spremni na to ako ona poštuje određene osnovne norme i pravila međunarodnog prava", naveo je on i ocenio da "izolacija Rusije" ne može biti "alternativa".

 

 

Zapadni saveznici su za trovanje Skripalja optužili Rusiju.

 

Britanska premijerka Tereza Mej je u sredu izjavila da je Moskva "kriva" za napad počinjen, prema njenim rečima, nervnim agensom novičok, koji je razvijan u bivšem Sovjetskom Savezu.

 

"Nemamo nijedan razlog da sumnjamo u zaključke i ocene britanske vlade, posebno jer se ovo dešava u kontekstu višegodišnjeg neodgovornog ponašanja Rusije", rekao je Stoltenberg.

 

Kurir.rs/Beta
Foto: EPA

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...