(VIDEO) TEROR U TEKSASU: Šesta eksplozija bombe u Ostinu, policija isključuje serijskog bombaša
Foto: Reuters

horor

(VIDEO) TEROR U TEKSASU: Šesta eksplozija bombe u Ostinu, policija isključuje serijskog bombaša

Planeta -

Glavni grad Teksasa, Ostin, potresla je još jedna, šesta po redu, eksplozija u protekle dve nedelje, saopštavaju zvaničnici.

U napadu je povređen 30-godišnjak, ali vlasti ga ne povezuju sa serijskim bombašem za koga su vezane prethodne eksplozije. Istražitelji nastavljaju da tragaju za sumnjivim serijskim bombašem koji je terorisao Ostin proteklih nedelja i činilo se da imaju vredne tragove. Najnovija eksplozija se desila u prodavnici Gudvil, a obližne prodavnice i trgovački centri su evakuisani. Geri Dejvis, predsednik i izvršni direktor kompanije kaže da je uređaj bio u torbi i detoniran kada ju je radnik pomerio.

"Sve donacije dobijamo i stavljamo u veliku kartonsku kutiju. Radnik je izvukao nešto iz kutije i bomba je eksplodirala ", rekao je Dejvis. Čak i pre izveštaja o eksploziji u utorak uveče, vlasti su imale pune ruke posla.

Druga bomba je eksplodirala u paketu na traci u skladištu kompanije Fedeks pri čemu je povređen jedan radnik. Odeljenje policije u Ostinu, FBI i druge savezne agencije potvrdile su da je ova eksplozija paketa bila povezana sa četiri prethodne u kojim je stradalo dvoje ljudi, a ozbiljno su povređene četiri.

Kurir.rs/Metro

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track