BOJKOT ZAPADA: Ni američki ambasador u Moskvi neće prisustvovati sastanku povodom trovanja Skripalja
Foto: AP

Apsurdno

BOJKOT ZAPADA: Ni američki ambasador u Moskvi neće prisustvovati sastanku povodom trovanja Skripalja

Planeta -

Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman neće prisustvovati brifingu ruskog Ministarstva spoljnih poslova o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke u Britaniji, saopštila je danas Američka ambasada u Moskvi.

Prethodno je portparol britanske ambasade u Moskvi izjavio da ni britanski ambasador u Moskvi Lorens Bristou neće prisustvovati brifingu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je strane ambasadore da prisustvuju sastanku sa ekspertima za kontrolu oružja, koji će biti održan tokom dana.

Ambasador neće prisustvovati i ne razmatramo da li da pošaljemo nekog drugog, rekao je portparol britanske ambasade.

Kremlj je osudio odluku britanskog ambasadora da ne prisusutvuje brifingu, preneo je Rojters.

To je još jedan živi primer apsurdne situacije u kojoj su postavljena pitanja, a ne postoji želja da se čuju odgovori, rekao je portaprol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bivši ruski dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u engleskom gradu Solsberiju, 4. marta, i od tada se nalaze u bolnici.

Britanija optužuje Moskvu za napad na Skripalja, tvrdeći da je u napadu koristila nervni agens iz sovjetskog perioda "novičok", dok Rusija negira te tvrdnje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track