(VIDEO) SEKS-KLUBOVI ZA ŽENE  STIGLI U KINU: Evo šta očekuje klijentkinje tajnih ustanova
ilustracija, Foto: Profimedia

eksplicitno

(VIDEO) SEKS-KLUBOVI ZA ŽENE STIGLI U KINU: Evo šta očekuje klijentkinje tajnih ustanova

Planeta -

Devojka poreklom iz Hongkonga, pokrenula je lanac tajnih klubova za žene, koji danas posluje u velikom broju američkih i evropskih gradova. Međutim, prava seksualna revolucija dočekala ju je baš u Aziji.

Hongkong možda sebe smatra otvorenijim od ostatka Kine, ali kada se radi o temama vezanim za seks, Šangaj je tu daleko ispred svih, tvrdi je osnivač kluba u kojem je pristup dozvoljen samo ženama.

Kako bi obeležio međunarodni dan žena, 8. mart, "Skirt klab" je održao inauguracioni događaj u najvećem kineskom gradu.

"Hongkong pokušava da bude što bezbedniji. Ne verujem da je to mesto gde je seks na dnevnom redu, dok Šangaj ima tu česticu, ima stomak za to", rekla je vlasnica lokala Ženeviev LeŽeun (36).

Od osnivanja u Londonu 2014. godine, devojka koja je rođena u Hongkongu proširila je "Skrit klab" na gradove poput Njujorka, San Franciska, Los Anđelesa, Majamija, Berlina, Beča i Sidneja, a sada je krenula po prvi put da krči put na azijskom tržištu, gde je primetila sve veću otvorenost prema seksu u Kini. Naročito u Šangaju.

"Nisam nikada očekivala da ću ovde uspeti, bila sam potpuno iznenađena. Žene otvoreno razgovaraju o svom seksualnom životu sa mnom. Samo hoće da razgovaraju sa nekim i da razumeju da je to kako se osećaju normalno - rekla je vlasnica elitnog kluba.

Kako je rekla, žene se obično obeshrabruju da otvoreno pričaju o seksu, pa je za njih pravo olakšanje da upoznaju grupu ljudi koji se isto osećaju. Svaki događaj organizuje oko neke teme, razgovora, demonstracija ili dekorisanja, a gostima se preporučuje šta da obuku. Popularne teme uključuju "šibari" (vezivanje), pravljenje čokolade ili nošenje korseta.

"Imamo događaje dominatriks, gde sve nose lateks, a domina pokazuje veštine udaranja, koji je obično vrlo interesantan. Uvek ima mnogo dobrovoljaca", kaže LeŽuen.

Sve učesnice moraju da budu starije od 18 godina i da popune onlajn profil pre nego što im se dozvoli pristup događajima. Kada se registruju, moraju da prihvate set pravila koja zabranjuju snimanje, fotografisanje i muškarce.

Do danas, LeŽuen ima 10.000 članova u svojim knjigama. Tipična klijentkinja "Skrit kluba" obično ima partnera muškarca i dobru karijeru, a kako je rekla vlasnica, obično su to pravnice, medicinske sestre, glumice i učiteljice.

"Dolazak u "Skrit" ne mora da ima veze sa seksom. Žene pričaju o svom utočištu, gde mogu da donose svoje odluke bez pritiska. Ono o čemu zapravo razmišljaju je mesto bez muškaraca, jer oni vrše pritisak na žene bilo da to shvataju ili ne", kaže seksualna preduzetnica.

LeŽuen koja živi u Majamiju, ali Hongkong smatra svojim drugim domom, osnovala je klub 2014. godine za svoje drugarice, kako bi eksperimentisale sa svojim seksulanostima i pričale o seksu bez straha da ih neko osuđuje.

"Tada nije bilo ni jednog mesta gde bi žene slobodno istraživale svoju seksualnost i osetile kako je to biti sa ženom, bez želje ili potrebe da zadovolje svoje muške partnere", ispričala je.

Za sada nema planove sa svoj klub otvori i u Hongkongu, jer je kako kaže previše mali, pa bi moglo da dođe do čudnih susreta.

"Moj moto je "samopouzdanje u krevetu, samopouzdanje u kancelariji" jer je to povezano. Samopouzdana žena će uvek težiti ka višim funcijama u firmi i zahtevati jednaku platu i preuzeti mesto direktora", kaže LeŽuen.

Kurir.rs/ South China Morning Post

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track