(VIDEO) PREŽIVEO JE PAD AVIONA U KOME JE POGINULO SKORO 50 LJUDI: Otkrio je kako mu je jedna sasvim obična stvar spasla život!
Foto: AP

IMAO DOSTA SREĆE

(VIDEO) PREŽIVEO JE PAD AVIONA U KOME JE POGINULO SKORO 50 LJUDI: Otkrio je kako mu je jedna sasvim obična stvar spasla život!

Planeta -

Pre desetak dana u Nepalu je u avionskoj nesreći poginulo 49 ljudi.

Jedan turistički vodič opisao je to stravično iskustvo i otkrio kako je preživeo.

Dajaram Tamrakar nije pio alkohol i nije spavao tokom leta što mu je naposletku spaslo život.

Prema njegovim rečima, bio je potpuno svestan i uspeo je da se oslobodi kada je avion koji je leteo iz Bangladeša pao pored aerodroma na Katmanduu, posle čega se zapalio.

Dajaram je uspeo da ustane sa sedišta, razbije vrata za slučaj opasnosti i pomogne drugim putnicima, pre nego što je i sam iskočio na bezbedno. Požar je zahvatio avion, a od 67 putnika preživelo je još 22 ljudi.

foto: AP

"Uspeo sam da se uhvatim za sedište prilikom pada, brzo se oslobodim sigurnosnog pojasa i otvorim vrata za slučaj opasnosti, samo zato što sam bio dovoljno priseban", rekao je Tamrakar medijima iz svog bolničkog kreveta.

Brzo razmišljanje je pomoglo preživelim putnicima da se evakuišu.

"Kada je neko povikao da je izbio požar morali smo da napustimo avion. Iskočio sam i pogledao nazad, i video da je rep već bio u plamenu. Vojska i hitne službe su brzo reagovali, što je verovatno pomoglo da se mnogi spasu", rekao je. Inače, nedaleko od međunarodnog aerodroma u Katmanduu nalazi se vojni kamp tako da su mnogi priskočili u pomoć.

foto: Youtube/Printscreen

Tamrakar je ispričao da je primetio da je avion, koji se pripremao za sletanje, leteo previše nisko, a nekoliko trenutaka pre nego što je udario u zemlju ljudi su počeli da vrište.

"Vikali su upomoć i molili se. Mogao sam da čujem kako izgovaraju Alah, Alah. Nakon udarca nastao je haos i konfuzija. Samo sam zahvalan što sam živ, iako neki moji prijatelji nisu preživeli", rekao je.

Većina preživelih je još u bolnici, a zvaničnici su rekli su tela poginulih zadobila teške opekotine što otežava identifikaciju.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track