HILARI SE OBRUKALA KAO NIKAD PRE: Od ovog što je rekla stide se i njene najzagriženije pristalice!
Foto: Reuters

distanciraju se

HILARI SE OBRUKALA KAO NIKAD PRE: Od ovog što je rekla stide se i njene najzagriženije pristalice!

Planeta -

Demokrate se spremaju za izbore za Senat na jesen, ohrabreni sve izvesnijom pobedom njihovog kandidata u Pitsburgu, mestu gde je Tramp imao 20 poena prednosti na izborima.

Počinju i kalkulacije za izbore 2020. godine, gde se kao kandidati pominju Kirsten Gilbrend, Kamala Haris, kao i stara imena poput Bernija Sandersa i Džoa Bajdena.

A tu je, ponovo, i Hilari Klinton. Neki demokratski senatori se, međutim, distanciraju od njenih poslednjih izjava, kojima je uvredila ne samo Trampa, već i njegove glasače.

U nedavnom govoru, ona je rekla da su za nju glasali u mestima koja su optimistična, dinamična i kreću se unapred, dok su za Trampa glasali nazadni ljudi, koji ne podržavaju prava žena, Afroamerikanaca, Indijanaca...

Američki mediji ističu da je to zvučalo kranje užasno, kao i da je takav elitistički stav jedan od ključnih razloga zašto je izgubila izbore.

Mnoge Demokrate se nisu složile sa njenim ocenama. Tako se moglo čuti da su to "previše borbene fraze", da "nisu od pomoći" i da tako "ne treba da se govori o glasačima".

Te reči prizivaju u sećanje ono što je rekla za vreme kampanje, kada je istakla da su pola Trampovih glasača ženomrsci, rasisti, homofobi, ksenofobi i islamofobi.

Zaključuje se da je Klintonova izgubila već dobijene izbore, na kojima je pritom osvojila više pojedinačnih glasova građana, i da po tome zauzima jedinstveno mesto u američkoj istoriji.

Kurir.rs/Foks njuz

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja