ČEČENSKI LIDER O TROVANJU BRITANSKOG ŠPIJUNA: Skripalj je žrtva neprijatelja Rusije
Foto: AP

OTVORENO

ČEČENSKI LIDER O TROVANJU BRITANSKOG ŠPIJUNA: Skripalj je žrtva neprijatelja Rusije

Planeta -

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov izjavio je da je britanski špijun Sergej Skripalj, koji je otrovan u britanskom gradu Solsberiju, žrtva neprijatelja Rusije, onih koji žele da je izoluju.

"Ko god da je to učinio, vodile su ga upravo one snage, ili zemlje, koje bi na svaki način želele da postignu međunarodnu izolaciju Rusije“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Lider Čečenije skrenuo je pažnju, takođe, na to da ruska strana nije imala razloga da pred predsedničke izbore sprovodi "ovakvu akciju, koja bi mogla da okrene svet protiv Rusije“.

"Nema nikakve sumnje u to da su bivši pukovnik Državne obaveštajne uprave i njegova ćerka žrtve od ruku upravo neprijatelja Rusije. Gde se nalaze krivci, ko su oni, može se saznati ako se sprovede zajednička istraga. Ali upravo se istine i boje na Zapadu!“, dodao je Kadirov.

U britanskom Solsberiju 4. marta su otrovani britanski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje supstancom A234 umešana ruska država, što Rusija kategorički negira.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track