DIPLOMATSKI RAT U BROJKAMA: Ovo su zemlje koje su proterale ruske diplomate
Foto: Beta

SPISAK POSTAJE SVE DUŽI

DIPLOMATSKI RAT U BROJKAMA: Ovo su zemlje koje su proterale ruske diplomate

Planeta -

Posle Velike Britanije, i američki predsednik Donald Tramp je naložio da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetlu zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Broj zemalja koje su učinile isto sve je veći. Više od 20 država na tri kontinenta u ponedeljak je najavilo da će proterati ili je već proteralo ruske diplomate.

Ukupan broj proteranih diplomata je najmanje 116.

foto: Profimedia

Spisak zemalja koje su proterale ruske diplomate:

SAD (60), Ukrajina (13), Kanada (4), Francuska (4), Nemačka (4), Poljska (4), Litvanija (3) Češka (3) Holandija (2) Italija (2), Danska (2), Španija (2), Albanija (2), Australija (2), Estonija (1), Letonija (1), Rumunija (1), Finska (1), Hrvatska (1), Mađarska (1), Švedska (1) Norveška (1), Makedonija (1), Irska (1), Moldavija (1).

Irska, Belgija i Moldavija pridružile su se danas zapadnim zemljama koje su odlučile da proteraju ruske diplomate.

Posle Trampovog saopštenja, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je 14 zemalja članica Evropske unije donelo istu odluku dok iz Moskve stižu najave da će 60 američkih diplomata biti proterano.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk juče je na tviteru napisao da nisu isključena nova proterivanja i dodatne mere protiv Rusije.

U Moskvu se vratilo 20. marta 23 ruskih diplomata proteranih iz Velike Britanije, a Rusija je uzvratila istom merom i naredila proterivanje 23 britanskih diplomata. Moskva je i juče najavila da će odgovoriti istom merom prema svim zemljama koje su proterale njene diplomate.

Kurir.rs/Agencije Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track