(VIDEO) PRIČA KOJA JE ZAPANJILA CELU ZEMLJU: Sa policijom lažirala sopstveno ubistvo, a razlog je krajnje uznemirujući
Foto: Youtube/Printscreen

POROTA NIJE DUGO RAZMIŠLJALA

(VIDEO) PRIČA KOJA JE ZAPANJILA CELU ZEMLJU: Sa policijom lažirala sopstveno ubistvo, a razlog je krajnje uznemirujući

Planeta -

Leon Džejkob (40) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora jer je planirao dvostruko ubistvo - svoje bivše devojke i bivšeg muža nove partnerke.

Džejkob, koga američki mediji nazivaju propalim doktorom, unajmio je plaćenog ubicu, ne znajući da se radi o policajcu iz Hjustona koji je bio na tajnom zadatku.

On je zločin planirao sa Valeri Mekdanijel, poznatim veterinarem u tom gradu, koja se nedugo posle hapšenja ubila skokom sa balkona.

Kako se navodi, oni su hteli da se otarase Džejkobove bivše devojke Megan Verikas i Valerinog bivšeg muža Mariona Meka Mekdanijela.

Pronašli su čoveka koji bi izvršio zločin, a platili su mu 10.000 dolara, međutim, kada je potencijalni ubica nestao sa novcem, Džejkob je pozvao Majkla Kuboša. On se bavio kaucijama, a kako se posle ispostavilo, poznavao je i Džejkoba i muškarca koji je nestao sa parama.

Leon Džejkob
Leon Džejkobfoto: Youtube/Printscreen

U to vreme, Džejkob je bio na slobodi uz kauciju jer je optužen za nasilje nad Verikas.

Kuboš je uvideo da se nešto sumnjivo događa, pa je obavestio policiju. Pronašli su nestalog "ubicu" i ubedili ga da upozna Džejkoba sa jednim policajcem koji je trebalo da se predstavi kao "čovek za posao".

foto: Youtube/Printscreen

Džejkobu su pokazali fotografije zločina kako bi mu pokazali da je sve obavljeno kako je i tražio. Naravno, on nije znao da se radi o nameštaljci i da su na slikama Megan Verikas i Mek Mekdanijel prekriveni lažnom krvlju.

Ono što je najviše zacementiralo Džejkobov slučaj jeste snimak koji je nastao u jednom restoranu gde on plaćenom ubici objašnjava kako želi da se ubistva izvrše.

Poroti je trebalo manje od sat vremena da donesu odluku.

"Verujem da se sve dešava sa razlogom. Dok budeš sedeo u zatvoru, nadam se da ćeš misliti na mene, na devojku koju si zvao neobrazovanom i jadnom. Zbog mene ćeš do kraja života biti u zatvoru", rekla je Megan Verikas.

Kurir.rs/Chron.com Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja