(VIDEO) EVO KO JE KIMOVA ŽENA: Ne zna se ni koliko godina tačno ima, a morala je da pohađa specijalni kurs da bi se udala za lidera Severne Koreje!
Foto: Profimedia

OBAVIJENA VELOM TAJNE

(VIDEO) EVO KO JE KIMOVA ŽENA: Ne zna se ni koliko godina tačno ima, a morala je da pohađa specijalni kurs da bi se udala za lidera Severne Koreje!

Planeta -

Severnokorejski predsednik Kim Džong‚-un, ne samo što je sve iznenadio putom u Peking, nego je poveo i suprugu sa sobom. To ne bi bilo ništa čudno da oov nije bio njegov prvi izlazak iz zemlje posle 6 godina.

I o njegovoj ženi, Ri Sol-Ju, vrlo se malo zna: nije poznato ko su joj roditelji i kako joj je izgledao život pre nego što se udala za Kima, a ne zna se čak ni koliko tačno ima godina.

I njeno ime je obavijeno velom tajne: analitičari misle da je Ri zapravo pseudonim, pod kojim je predstavljaju kako bi njen život pre braka ostao nepoznanica.

foto: EPA

Kim i Ri su se prvi put zajedno pojavili u javnosti na jednom koncertu 2012, posle koga je saopšteno da mu je ona supruga, ali detalji nisu objavljeni.

Do 2014. su se više puta pojavljivali zajedno, a onda je Ri, sve donedavno, uglavnom nestala iz vidokruga javnosti. Izvori iz Južne Koreje tvrde da je nekada bila najvijačica i pevačica i da je rođena između 1985. i 1989. godine.

foto: AP

2005. godine je navodno doputovala na Svetsko prvenstvo u atletici u Južnoj Koreji, kao deo navijačkog štaba Severne Koreje. Priča se da je pevala u Orkestru Unhasu, koji je nastupao za Kima i njegovog oca tokom novogodišnjeg koncerta 2010.

"Moguće je da ju je Kim Džong-un izabrao za ženu nakon što ju je video u koncertnoj dvorani", pisali su mediji svojevremeno.

foto: Profimedia

BBC je pisao da se pevačica grupe zove Ro Sol-ju, ali nikada nije potvrđeno da su ona i Kimova supruga iste osobe. Dejli mejl prenosi da je ona morala da pohađa 6-mesečni kurs pripreme za brak sa Kimom.

Južnokorejske bezbednosne službe veruju da je pevačica, ali kažu da je njeno pravo ime Hjon Song-vol i da ga je promenila posle udaje za Kima.

Ri se na brzinu udala za Kima 2009, jer je Kim Džon-il, koji je doživeo moždani udar, hteo da osigura naslednika. Takođe se veruje da je prvo dete rodila sledeće godine, a da se 2013. i 2016. još dva puta porodila nakon što je nestala iz javnosti.

Američka košarkaška zvezda i Kimov prijatelj Denis Rodman spomenuo je u jednom intervjuu da se njihovo drugo dete se zove Džu Ae, a o ostaloj deci se ništa ne zna.

Pre udaje za Kima, Ri je u najprestižnijoj obrazovnoj ustanovi u Severnoj Koreji, Univerzitetu Kim Il-sung, pohađala šestomesečni kurs kako bi se pripremila za funkciju prve dame. Na istom univerzitetu je navodno nekoliko godina ranije diplomirala.

foto: Youtube/Printscreen

Ri je rođena u severoistočnoj provinciji Hamgjongbukto, majka joj je lekarka, a otac predaje na univerzitetu. Samim tim pripada političkoj eliti, jer su ta mesta rezervisana za ljude najlojalnije režimu. Tvrdi se da je rođaka Ri Pjong-čola, bivšeg generala severnokorejskog ratnog vazduhoplovstva i bliskog savetnika Kim Džong-una.

Ri je takođe poznata po tome što voli modu. U prvim izveštajima o mladom paru mediji su pisali da je nosila crni kostim u “Šanel” stilu i da je Kimovom kuvaru Kendžiju Fudžimotu, poklonila “Diorovu” tašnu.

Fudžimoto je prvu damu opisao kao izuzetno šarmantnu osobu. “Ne mogu da opišem njen glas, tako je blag...”

Južnokorejske diplomate, koje su nedavno posetile Severnu Koreju kako bi pregovarale sa Kim Džong-unom, kažu da im se Ri pridružila za pregovaračkim stolom, da je par izražavao uzajmnu naklonost i da je delovalo kao da su ravnopravni.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track