BRITANCI O PRETRESU RUSKOG AVIONA: To je rutinska kontrola u zaštiti zemlje!
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

odgovor rusiji

BRITANCI O PRETRESU RUSKOG AVIONA: To je rutinska kontrola u zaštiti zemlje!

Planeta -

Pretres aviona je rutinska procedura za zvaničnike pograničnih vlasti, saopštila je danas Britanija, nakon što je Rusija zahtevala objašnjenje zbog čega je ruski avion "Aeroflota" pretresen.

"Za pogranične vlasti je rutina da pretresu avion kako bi zaštitili zemlju od organizovanog kriminala i od onih koji pokušavaju da unesu štetne supstance kao što su droga ili vatreno oružje u državu. Nakon što su te provere izvršene, avion je dobio dozvolu da nastavi dalje sa svojim putovanjem", poručio je u saopštenju državni sekretar za bezbednost Ben Valas.

Rusija je danas saopštila da će od Velike Britanije zvanično zatražiti da joj objasni razloge za pretresanje aviona "Aeroflota" na londonskom aerodromu i, u slučaju izostanka objašnjenja, najavila slične mere prema britanskim aviokompanijama.

Avion ruske kompanije "Aeroflot", koji je leteo na liniji London-Moskva, u petak uveče je bio pretresen na londonskom aerodromu Hitrou. Zvaničnici "Aeroflota" su naveli britanske vlasti nisu dale bilo kakvo objašnjenje za svoju akciju, kao i da je kapetan aviona, suprotno važećim međunarodnim propisima, bio zaključan tokom pretresa.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track