ZAHAROVA OSULA PO BRITANCIMA: Pokušavju od Rusije da naprave neprijatelja, a evo šta se krije iza toga!
Foto: Profimedia

Obrt u slučaju skripalj

ZAHAROVA OSULA PO BRITANCIMA: Pokušavju od Rusije da naprave neprijatelja, a evo šta se krije iza toga!

Planeta -

Slučaj trovanja Sergeja Skripalja u Solsberiju je ranije planirana provokacija zapadnih država, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Vašington i London su sada nastupili sa dijametralno suprotne pozicije, posle incidenta u Solsberiju 4. marta. Ovo okretanje za 180 stepeni i iznenadna koherentnost još jednom potvrđuju ranije isplaniranu provokaciju događaja“, rekla je Zaharova.

Ona je izjavila da Velika Britanija pokušava da od Rusije napravi neprijatelja.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije je podsetila da su britanski mediji objavili članak ministra odbrane Velike Britanije Gevina Vilijamsona u kojem je govorio o pretnji od strane Rusije, nazvavši incident u Solsberiju hladnokrvnim napadom, zbog čega je tražio modernizaciju britanskih oružanih snaga.

„Direktna veza: ’Rusija je napala Veliku Britaniju, dajte još novca, treba nam više oružja’. Veličina antiruske retorike u Londonu kao i pre iznenađuje, a saopštenja zvaničnih lica najčešće izlaze iz okvira razumnog“, rekla je ona na brifingu.

Prema njenim rečima, praveći neprijatelja od Rusije, u pozadini događaja u Solsberiju, Vlada Velike Britanije time „pokušava da reši niz sopstvenih geopolitičkih zadataka“.

Kurir. rs/Sputnjik Srbija

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja