RUSKI TUŽILAC: Britanci optužuju, a neće da sarađuju! To im nije prvi put!
Foto: Profimedia

TROVANJE ŠPIJUNA

RUSKI TUŽILAC: Britanci optužuju, a neće da sarađuju! To im nije prvi put!

Planeta -

Britanske vlasti odbijaju da sarađuju sa Rusijom u slučajevima Sergeja Skripalja i njegove kćerke, Borisa Berezovskog i Aleksandra Litvinjenka, rekao je danas zamenik državnog tužioca Rusije Sak Karpetjan.

"U sva tri slučaja, vlasti su odbile da sarađuju sa Rusijom, stoga nema načina da iko proceni njihovu objektivnost", rekao je Karpetjan.

Rusija nije dobila nikakva dokumenta od Britanije o smrti biznismena Borisa Berezovskog, niti smo išta čuli o uzroku smrti, dodaje tužilac.

"Ruske vlasti su tražile od vlasti Britanije da dostave dokumenta koja potvrđuju smrt Berezovskog, kao i njen uzrok i godinu dana nakon njegove smrti.

Međutim, nismo dobili nikakva dokumenta, uprkos obavezama Britanije u skladu sa Konvencijom o pravnoj pomoći", rekao je Karpetjan.

Skripalj i njegova kćerka Julija otrovani su u britanskom Solzberiju 4. marta. Julija je, kako su mediji javili, u dobrom stanju i oporavlja se, dok je Sergej Skripalj u stabilnom stanju.

Litvinjenko je 2006. godine otrovan radioaktivnim polonijumom, ubrzo nakon čega je i preminuo kao posledica tog trovanja.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track