(VIDEO) SVE SRAVNJENO DO TEMELJA: Ovaj objekat je bio jedna od glavnih meta napada u Siriji, a evo zašto je izuzetno važan
Foto: Youtube/Printscreen

udar na damask

(VIDEO) SVE SRAVNJENO DO TEMELJA: Ovaj objekat je bio jedna od glavnih meta napada u Siriji, a evo zašto je izuzetno važan

Planeta -

Sirijska državna televizija objavila je snimak uništenog naučno-istraživačkog centra u blizini Damaska koji je bio jedna od glavnih meta napada SAD, Francuske i Velike Britanije.

Ovaj objekat je označen kao mesto gde sirijski režim proizvodi hemijsko oružje, dok Sirijci tvrde da su proizvodili sastojke za lekove.

Kao što pokazuje snimak, od centra nije mnogo ostalo. Srušeno je praktično sve, osim ulaza i jedne zgrada koja je teško oštećena.

Američki general marinaca Džozef Danford rekao je u Vašingtonu da je to bio centar za istraživanja, razvoj, proizvodnju i testiranje hemijskog i biološkog oružja. Portparol Pentagona, general pukovnik Kenet Mekenzi, izjavio je da je na centar ispaljeno 76 projektila i da su "uspešno uništili tri zgrade u Damasku, jednom od najjače branjenih vazdušnih prostora na svetu".

Sirijski naučno-istraživački centar, nije daleko od istočne Gute, područja s naseljima i poljoprivrednim zemljištima koje je bilo najveće uporište pobunjenika koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Poslednja grupa predala se nekoliko sati posle navodnog hemijskog napada koji je doveo do savezničkog vazdušnog napada.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track