(VIDEO) SPREMNA ZA PUTINA: Predsednička limuzina prošla sve testove! Pogledajte ovu MOĆNU mašinu!
Foto: Printscreen/ Youtube

USKORO U AKCIJI

(VIDEO) SPREMNA ZA PUTINA: Predsednička limuzina prošla sve testove! Pogledajte ovu MOĆNU mašinu!

Planeta -

Nova luksuzna ruska državna limuzina uspešno je prošla seriju kreš testova i uskoro će ugostiti svog najvažnijeg putnika.

Inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež, bliži se konačnoj realizaciji. Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile. Deo proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Automobili projekta Kortež će se pojaviti u slobodnoj prodaji od 2019. godine, saopštio je ministar industrije i trgovine Denis Manturov na Gajdarovskom forumu.

Nakon brojnih testova, Kortež će kasnije tokom godine biti spreman za serijsku proizvodnju, potvrdio je ruski ministar industrije i trgovine, Denis Manturov.

Prva serija obuhvata 200 primeraka, a potom će se godišnja proizvodnja stabilizovati na oko 5.000 primeraka.

On je rekao da je Putinova limuzina podvrgnuta seriji kreš testova i da su rezultati "pozitivni". "Automobil će uskoro biti spreman za javnu prezentaciju", rekao je Manturov.

Tačan datum promocije nije saopšten, a ranije se spekulisalo da bi to moglo da se dogodi 7. maja, tokom Putinove predsedničke inauguracije.

Ipak, Manturov se nada da će ruski predsednik uskoro početi da koristi novu limuzinu. Projekat Kortež predviđa proizvodnju automobila za prevoz čelnih ljudi države. Za projekat je 2016. godine izdvojeno 3,7 milijardi rubalja (47,14 miliona evra

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track