(VIDEO) NOVI ŠOK ZA ZAPAD! RUSIJA IMA NEOBORIV DOKAZ  DA LAŽU: Bojni otrov stigao iz Nemačke, a dimne bombe iz Britanije!
Foto: Reuters

OZBILJNE OPTUŽBE

(VIDEO) NOVI ŠOK ZA ZAPAD! RUSIJA IMA NEOBORIV DOKAZ DA LAŽU: Bojni otrov stigao iz Nemačke, a dimne bombe iz Britanije!

Planeta -

Hlorin iz Nemačke i dimne granate proizvedene u britanskom Solzberiju pronađene su u oslobođenim teritorijama u Istočnoj Guti, saopštila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"U oslobođenim oblastima Istočne Gute, sirijske trupe su našle posude sa hlorinom iz Nemačke, užasnom vrstom hemijskog oružja, i dimne granate proizvedene u Solzberiju", rekla je Zaharova.

foto: EPA

Podsetimo, u Solzberiju je otrovan bivši špijun Sergej Skripalj.

Pre dva dana, ruska vojska je saoopštila da su u sirijskom gradu Dumi pronašli skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, preneo je televizijski kanal Zvezda.

"Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Scenario provokacije u Siriji pripremio je Vašington, rekao je trajni predstavnik Rusije u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) Aleksandar Šulgin na sednici tog tela, misleći na navodni napad hemijskim oružjem koji se dogodio 7. aprila u gradu Duma, u istočnoj Guti.

Aleksandar Šulgin
Aleksandar Šulginfoto: AP

"Sve se razvijalo prema scenariju koji je Vašington unapred pripremio. SAD, Velika Britanija, Francuska i još neke države brzo su okrivile sirijske vlasti nakon lažnih vesti od 'Belih šlemova'", rekao je Šulgin.

On je dodao da su, zatim, izdata "bučna" saopštenja da postoje nekakvi pouzdani podaci da je sirijska vlada ponovo načinila zločin protiv sopstvenog naroda i da to ne bi smelo da prođe nekažnjeno, prenosi Tas s.

Kurir.rs/RT Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) U SIRIJI VRI! Evo koliko vojnika imaju Rusi i Amerikaci i kako su raspoređene trupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja