(VIDEO) IZRAEL PRETI: Svaki napad na komandante vodiće do ciljanih ubistava lidera Hamasa!
Foto: Youtube/Printscreen

BRUTALAN ODGOVOR

(VIDEO) IZRAEL PRETI: Svaki napad na komandante vodiće do ciljanih ubistava lidera Hamasa!

Planeta -

Izraelski ministar, Izrael Kac, zapretio je danas da će ta zemlja obnoviti ciljana ubistva lidera Hamasa pošto je palestinska ekstremistička organizacija Islamski džihad iz pojasa Gaze objavila snimak na kome se vide izraelski vojnici i oficiri na nišanu snajpera.

"Pretnje terorističke organizacije Islamski džihad da će pucati na oficire IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) snajperima iz Gaze predstavljaju prekoračenje crvene linije", rekao je Kac koji je zadužen za obaveštajne službe, dodavši da: "Hamas mora znati da će svaki napad na komandante IDF na granici Gaze odmah voditi do obnove ciljanih ubistva rukovodstva Hamasa".

Snimak je objavljen na Dan nezavisnosti Izraela, a pred današnje četvrte masovne palestinske proteste na granici pojasa Gaze.

Na snimku je snajper uperen na vojnike i oficire kraj granične ograde, kako izgleda. Vide se general major Joav Mordehaj i komandant južne komande general major Ejal Zamir, preneli su izraelski mediji.

"Vi ubijate naš narod hladnokrvno i mislite da ste zaštićeni kada su nišani naših snajpera upereni na vaše visoke komandante", napisala je organizacija na hebrejskom i arapskom jeziku na kraju video snimka.

Mordehaj, zadužen za koordinaciju aktivnosti Vlade Izraela na palestinskim teritorijama obilazio je granično područje u poslednjim nedeljama zajedno sa Zamirom kako bi se koordinisao odgovor na masovne palestinske proteste koji su doveli da krvavih sukoba.

Veruje se da je emitovan video snimljen za vreme demonstracija petkom koji su započele 30. marta pod nazivom Marš povratka. Od početka protesta od izraelske vatre poginulo je 35 Palestinaca, a više od 1.500 ih je ranjeno. Na izraelskoj strani nije bilo povređenih.

Organizator protesta, Hamas, koji vlada pojasom Gaze, najavio je da će demonstracije trajati šest nedelja. Palestinci protestuju protiv blokade pojasa Gaze i za pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela.

Egipat navodno vrši pritisak na Hamas i druge palestinske organizacije da obustave proteste, izražavajući bojazan da bi mogli izmaći kontroli i podstaći novi rat izmedju hamasovaca i izraelske vojske.

Izrael stalno ističe da smatra Hamas odgvornim za nasilje koje potiče iz pojasa Gaze.

Kurir.rs/Beta

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track