(VIDEO) PRVI PUT OBJAVLJENJE KOMIJEVE BELEŠKE: Tramp mi je rekao da mu je Putin hvalio ruske prostitutke kao najlepše na svetu!
Foto: Reuters / Carlos Barria, Jonathan Ernst

PRLJAVI DOSIJE OPET IZVUČEN

(VIDEO) PRVI PUT OBJAVLJENJE KOMIJEVE BELEŠKE: Tramp mi je rekao da mu je Putin hvalio ruske prostitutke kao najlepše na svetu!

Planeta -

Tvrdnje bivšeg direktora američkog FBI da mu je jednom prilikom američki predsednik Donald Tramp rekao da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin "hvalio kvalitet prostitutki u svojoj zemlji" ponovo su u žiži javnosti jer su njegove beleške prvi put javno objavljene.

Reč je navodno o sedam detaljno prepričanih razgovora koje je Komi vodio sa Trampom pre nego što je otpušten u maju 2017. godine, a sada su dostavljeni Kongresu, i to baš u jeku kampanje u kojoj Komi promoviše svoju tek izdatu knjigu.

Od dostavljenih beleški razgovora, koji su se odigrali između 7. januara i 11. aprila 2017. godine, četiri su označene kao poverljive i delimično su precrtane crnim flomasterom. Tri su objavljene u potpunosti.

Jedan od dostavljenih papira dodaje "ulje na vatru" istrage o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i sadrži glasine koje povezuje Donalda Trampa sa prostititkama.

Prema Komijevim zabeleškama, Tramp mu je tada kazao da mu je predsednik Rusije, u razgovoru, doslovno rekao: "Naše ku*ve su među najlepšima na svetu!"

foto: AP / Susan Walsh

Nije razjašnjeno međutim zbog čega bi Putin tako nešto rekao Trampu, kao i zašto bi Tramp to rekao Komiju.

Inače, sve ove optužbe datiraju iz vremena kad je objavljen "prljavi dosije" o Trampu, a povodom kog se svojevremeno oglasio i prozvani Putin, rekavši koji da su "Oni koji su naredili pisanje takvog dosijea o američkom izabranom predsedniku gori od prostitutki"

Evo šta je tada Putin rekao o tome:

Takođe, još početkom prošle godine otkriveno je i da je autor prljavog dosijea britanski špijun Kristofer Stil i da je napakovao Trampu u saradnji sa takozvanom "dubokom državom", spregom političara, moćnika, špijuna i medija, koji su nezadovoljni Trampovom pobedom na američkim predsedničkim izborima.

Tvrdnje o tome da je Putin nabacivao Trampu ruske prostitutke izazvale su opštu smejuriju u svetu, pa je vlasnik jednog američkog bordela pozvao predsednika Rusije da dođe kod njega, uživa u uslugama njegovih seksualnih radnica i prizna da su američke prostitutke ipak lepše.

Komijeve beleške su dostavljene na insistiranje Republikanaca, koji žele da istaknu nekredibilnost bivšeg šefa FBI, kao i da razreše svaku mogućnost ometanja pravde tokom istrage o otpuštanju Komija.

Kurir.rs

Foto: Reuters / Carlos Barria, Jonathan Ernst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track