Najnovije vesti

(VIDEO) DRAMATIČNO OTKRIĆE SIRIJSKE VOJSKE: Ovo je gore od nemačkog bojnog otrova i britanskih granata
Ilustracija, Foto: EPA

šokantno

(VIDEO) DRAMATIČNO OTKRIĆE SIRIJSKE VOJSKE: Ovo je gore od nemačkog bojnog otrova i britanskih granata

Planeta

Sirijska armija pronašla je u sirijskom gradu Dumejr severoistočno od Damaska veliku količinu oružja terorista, među kojima su i rakete američke proizvodnje, prenela je sirijska nacionalna agencija Sana.

"Odredi armije su tokom pretraživanja naselja Dumejr konfiskovali veliku količinu oružja, municije i vojne tehnike koji pripadaju teroristima Nusra fronta, u oblasti Mahata na jugu ovo

g naselja“, navela je agencija.

Navedeno je da su u sastavu ovog naoružanja bile i rakete sistema "grad“, velika količina raketne municije, minobacača, na desetine eksplozivnih naprava, granate, nekoliko raketa američke proizvodnje TOW, mine, daljinski detonatori i uređaji za izbacivanje raketa ručne proizvodnje.

 

Sirijska armija je pronašla i prostorije koje pripadaju teroristima Nusra fronta, među kojima su i radionice za proizvodnju eksplozivnih naprava i raketnih projektila, kao i podrumi koji su služili kao zatvor.

 

Pre nekoliko dana teroristi Džejš el Islama u Dumejru počeli su da predaju oružje. Počev od 19. aprila, oko pet hiljada ljudi, među kojima i članovi organizacije i njihove porodice, počeli su da napuštaju grad.

 

Oni su krenuli ka Džarablusu na severu Sirije. Posle evakuacije svih boraca planirano je da se naselje očisti od mina.

 

Ruska vojska je ranije danas pronašla još jedan dokaz da teroristi Džaiš al Islama u Siriji proizvode otrovne supstance što je zapadnim silama poslužilo kao povod za napad na tu zemlju.

 

Juče je saopšteno da su u oslobođenim teritorijama u Istočnoj Guti pronađeni hlorin iz Nemačke i dimne granate proizvedene u britanskom Solzberiju.

 

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...